BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Hasznos információk

Hasznos információk iskolai kirándulóknak

 

KÜLFÖLDRE INDULÓ CSOPORTOKNAK

1) Felszállási lehetőségek

Az ország bármely részéről indítunk csoportokat, sőt az is előfordul, hogy határon túlról szervezzük diákcsoportok utaztatását. Az ország teljes területén rendelkezünk szolgáltató partnerekkel, buszparkunkban több, mint 1000 busz található.

2) Hogyan foglalhatok programot?

Amennyiben fix programra szeretnél jelentkezni, nem kell mást tenned, mint a kiválasztott programnál árajánlatot kérned. Kérlek itt mindenképp  tüntessed fel a csoport létszámát és a szükséges kiállás helyét, hiszen ezek a tényezők befolyásolják a program árát. Ekkor célszerű a lehetőségekhez mérten minél több információt megadni a csoportról, vagy a csoport igényeiről pl. étkezés, választott programok..stb., hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk a csoport részére készíteni.

3) Egyedi és speciális ajánlattal is fordulhatok hozzátok?

Igen. Nagyon sok csoportot utaztatunk egy évben. Az esetek többségében egyedi igényeket és kéréseket elégítünk ki.

4) Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink a részvételi díjat banki átutalással vagy személyesen, készpénzben tudják befizetni Irodánkban. Irodánk elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheted el.

Vidéki utasaink személyesen partnerirodáinknál vagy átutalással fizethetik be a részvételi díjat. Mindkét fizetési mód költséggel jár.

Raiffeisen bankos számlaszámunk: 12010659-01194980-00100005. Kérünk, hogy minden esetben töltsd ki a közlemény rovatot: utazás azonosítója, utas neve, opcionálisan: program neve, utazás dátuma, befizetett utasok száma.

FONTOS: Úgy semmiképpen ne utalj, hogy munkatársunktól nem kaptál ajánlatot/végleges visszaigazolást a foglalásról!

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, mi e-mailben vagy postán elküldjük az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, részvételi jegy stb.)

Felszálláskor a részvételi jegyet kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsd otthon!

5) A programleírásoknál feltüntetett belépőjegyeket mikor kell befizetni?

A belépőjegyeket idegenvezetőink leginkább a buszon szedik össze induláskor, de lehetőség van a jegyek előre fizetésére is. Kérjük, hogy amennyiben a buszon történik a programokra történő fizetés, készítsen a csoport elő pontos összeget, mert az idegenvezetők nem tudnak feltétlenül helyben visszaadni.

6) Milyen autóbuszokkal utazunk?

Irodánk minden esetben felsőkategóriás, nyugati típusú autóbuszokkal utaztat külföldre. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően előfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

7) Van a buszon WC?

Általában van WC az autóbuszokon, de kényelmi (a WC közelében ülőknek kellemetlen) és praktikus szempontok miatt általában nem használjuk a wc-t menet közben. 3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!

8) Köthetünk-e a Millennium Utazási Irodánál csoportos biztosítást?

Irodánkban AXA-biztosítás köthető, mely sok előnyt hordoz. Ez többek között megmutatkozik az árakban is. Bővebb információt a csoportos biztosításról a visszaigazolóban küldünk.

9) Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

A külföldre utazáshoz szükséges okmányokat Magyarországon törvény határozza meg. A törvény (1998 évi. XII. Tv. a külföldre utazásról 1.§. (3). bek.) alapján a külföldre utazás joga érvényes úti okmánnyal gyakorolható. A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

Tehát az az okmány, amely jó a határátlépéshez

  • az útlevél
  •  a személyi igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles és a kártya formátumú is).

    - Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.

    FONTOS:
    - amennyiben régi típusú személyigazolvánnyal szeretnél utazni, ellenőrizd, hogy minden bejegyzés jól olvasható-e, nincs-e elkenődve, megfolyva az írás!
    - a kártya formátumú igazolvány szerves része a lakcímkártya is. Mindenképpen hozd magaddal!


Ebből következik, hogy más okmányt - például az új típusú jogosítványt, diákigazolványt, születési anyakönyvi kivonatot - nem lehet felhasználni a határátlépéshez. Tehát ha otthon maradt az útlevél vagy a személyi, sajnos más választás nincs, vissza kell menni érte.

 

ORSZÁGJÁRÓ KIRÁNDULÁSOK

A külföldi- és budapesti utazásnál leírtuk a leghasznosabb tudnivalókat. Országjáró kirándulások szervezésénél is mincenre figyelünk és kézben tartjuk a kirándulást. Az idegenvezetők és a sofőrök többnapos program esetén a csoporttal maradnak.

 

BUDAPESTRE ÉRKEZŐ CSOPORTOKNAK

Az oldalon felsorolt ötletekkel a már kirándulásszervezéssel kapcsolatos eddigi tapasztalatainkat szeretnénk megosztani Veletek, s egyben segítséget nyújtani ahhoz, hogy minden szervezési lépés egy kicsit könnyebbé váljon! Érdemes tehát elolvasni a következő gondolatokat mielőtt útra keltek az osztályokkal!

1.) MÁV kedvezmény

Abban az esetben amennyiben még nem értesültetek róla, ezúton szeretnénk felhívni figyelmeteket az u.n MÁV – kedvezményre. Egy 2002-es kormányrendelet értelmében mindazok a nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulók, akik az iskola által szervezett csoportos utazás keretében érkeznek fővárosunkba, díjmentes vasúti utazással látogathatják meg az országos hatáskörű múzeumokat, azok filiáléit, a Parlamentet, és a szentendrei Skanzent. E kedvezményt kihasználva akár több napot is el lehet tölteni Budapesten, vagy a fővárosi programot a környékbeli városok látogatásával kiegészíteni. A vonatjegyet jogosultsága alapján az iskola intézi az utazás előtt legalább 72 órával, illetve, ha közös elhelyezést is igényelnek, az utazás előtt minimum hét nappal. Az ügyintézéshez a pedagógusnak/csoportszervezőnek szüksége lesz az általunk elküldött, a múzeumlátogatásról szóló visszaigazolásra, az állomáson megvehető „Bejelentőlap tanulmányi kiránduláshoz” nyomtatványra, valamint az utazó diákok névsorára. Az ingyenes vonatjegy tanulóknak és 10 gyermekenként 1 kísérőnek jár.

2.) Érkezés az állomásra

Az indulás napján fordítsatok figyelmet arra, hogy a csoport tagjai a vonat indulása előtt min. 20 perccel érjenek oda az állomásra, így még jut idő a hirtelen felmerülő helyzetek megoldására és ezzel megelőzzük a bajt akkor is, ha a vonat esetleg a menetrend szerint kiírt időpontnál előbb érkezne meg.

3.) Mosdóügyek

Amennyiben Budapestre látogattok és sűrű a program, a diákok figyelmét érdemes felhívni arra, hogy a mosdó ügyeket már a vonaton intézzék el, mert sajnos nehéz (és drága) mosdót találni a fővárosban.

4.) MÁV külön kocsi

Amennyiben nagyobb csoportot visztek/hoztok velünk kirándulni, biztosan lesz helyetek a vonaton, ha a MÁV-nál előzetes bejelentés alapján külön kocsit foglaltok/foglalunk.

5.) Volánbusz

Szintén nagyobb csoport utaztatása esetén jelenthet hasznos információt, hogy a Volánbusz -előzetes bejelentés esetén – a felduzzadt létszám miatt köteles mentesítő járatot indítani!

6.) BKV-menetrend

Budapestre igyekvő csapatok kihasználhatják, hogy a BKV járatok menetrendje a www.bkv.hu internetes oldalon megtalálható. Ezáltal meg lehet tekinteni, sőt előre ki lehet számolni a ritkább járatok menetidejét is, amely a programszervezésnél nagy előnyt jelenthet számotokra.

7.) Étkezés

Amennyiben több programhelyszínt építünk be az adott programba, érdemes a csoportnak nem romlandó szendvicseket és üdítőt hoznia magával, melyet a vonaton, vagy bármely más adandó alkalommal nyugodtan elfogyaszthatnak. Ezáltal nem kell majd külön vásárolni és sokkal jobban be tudjátok tartani az előre eltervezett programot. Amennyiben mégis a vásárlás vagy egy ebéd elfogyasztása mellett döntötök, mindenképpen számoljátok belekirándulás idejébe az ebédidőt is!

8.) Nyitvatartás

Amennyiben szeretnétek mindenképp megnézni egy adott programhelyszínt és nem kötött a kirándulás dátuma, a kirándulás időpontjának tervezése előtti napokban érdemes utánanézni a múzeumok, programhelyszínek nyitva tartásának, mert előfordulhat, hogy még a nagyobb múzeumok is rendezvényszervezés, vagy egyéb esemény következtében épp az adott napon zárva tartanak. Mi természetesen figyelünk mindenre.

9.) Előzetes bejelentés

Mi előre, minden programhelyszínre bejelentjük a csoportot, így számítanak az érkezésükre, ezért elkerüljük a késedelemmel járó kellemetlenségeket, esetleges programkimaradást.

Reméljük, a jó tanácsokkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok szép tartalmas és felejthetetlen élményt szerezzünk a kirándulás során!

 

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda