BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

15 budapesti program gyerekeknek

06
Jan

Különösen izgalmas arca fővárosnak a számtalan gyerekprogram játszóházzal, különleges állatokkal, igazi erei vasúttal, terepasztallal, látnivalóval.

Varázshegy minden időben

Kötelező program Budapesten az Állatkert, melynek műemléki épületei egyedülálló hangulatot nyújtanak, mégis az állatok korszerű körülmények élnek. A folyamatosan bővülő állatvilágon túl Varázshegy interaktiv kiállításával, mozijával, program kavalkádjával nyűgözi le a látogatókat - korra való tekintet nélkül. Az óránként induló események közül például megismerhetjük a hatlábúak vagy éppen az őslények világát.

Holnemvolt Park

Az egykori Vidám Park területén az Állatkerttel egy egész területen próbálhatjuk ki az olyan legendás játékokat, mint a hullámvasút vagy az elvarázsolt kastély. Az Állatkert szomszédságában többek között állatsimogató, vadállat-bemutató és a magyar major hozza közelebb az állatok világát.

Tropicarium, az egzotikus állatkert

Az állatkerten kívül,  Dél-Budán, a teljesen fedett állatparadicsomban is megcsodálhatjuk a távoli világok vagy a mélytengeri vizek lakóit. 12 méteres látványfolyosóban sétálva gyönyörködhetünk a tigris és a barna cápákban, sőt csütörtökönként igazi látványosságnak számít a cápaetetés. Az állatkertben kialakított trópusi esőerdőben olyan különleges állatok élnek, mint az aligátor, többféle teknősfajta és a forró égtájakon őshonos madárfajok. A 15 percenként elinduló trópusi zivatart mennydörgés, villámlás kíséri.

 Gyerekvasút

Az egykori úttörővasút továbbél, ugyan már nem úttörők működtetik, hanem önkéntes felső tagozatos gyerekvasutasok a felnőtt állomásfőnökök és vonali tolatásvezetők felügyelet alatt. A kedvelt, budapesti kirándulóhelyeket összekötő vonal 7 helyen áll meg Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között. Hétköznap dízelmozdonyok, hétvégén dízel- és gőzmozdonyok pöfögnek a budai hegyekben. Érdekesség, hogy számos külön programot is szervezhetünk itt a gyerekeknek, mint például Erdőismereti foglalkozást vagy szülinapi zsúrt.

Tarzan Park

Ez a különleges szabadtéri játszópark a IV. kerületben várja a 3-14 éves korosztályt. Közel 2 hektár területen 7 különböző játszótéren más – más képességeiket tehetik próbára a gyerekek. A Hintaréten minden a repülésről szól, a Billegligetben az egyensúlyérzéküket tesztelhetik, a Liándzsungelben kúszhatnak-mászhatnak, a Felhővárakban a csúszdázhatnak, a Zengőerdőben kültéri hangszereken zenélhetnek, míg a Homoktengerben alkothatnak a kisebbek és nagyobbak.

Challengeland Kalandpark Csillebérc

A Normafán található erdei kalandparkban összesen 290 akadályon tesztelhetik a gyerekek és a vállalkozó kedvű felnőttek ügyességüket és fizikumukat. Természetesen különböző nehézségi szinteket a különböző testmagasságú vendégekre szabták, hogy mindenki biztonságosan mozogjon a biztosító drótkötéllel. 3-féle pályarendszer (egyéni, dual, azaz felnőtt és gyerek páros, verseny) mindenkit izgalmas próbák elé állít.

Operaház gyerekeknek

Operaház varázslatos világát  a színes rendezvények, a vezetett túrák mutatják be a gyerekeknek. Részt vehetnek játékos hangszerismertető sorozaton, mely egy-egy zeneszerszámra specializálódik. Az Operaház bejáró túrán jelmezpróbával és balettbemutatóval találkozhatnak, valamint  Ringatón vehetnek részt a legkisebbeknek.

MÜPA, az ezerarcú kulturális intézmény

A Művészetek Palotája igazi családbarát helyszín.  A gyerek széles korosztályának szerveznek zenei programokat, kreatív foglalkozásokat. Érdemes előre foglalni, ugyanis gyorsan elfogynak a szabad helyek.

Fővárosi Nagycirkusz

A Városligetben található cirkusz nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, Közép-Európa egyetlen kőszínházában télen-nyáron egyaránt élvezhetjük a cirkuszi produkciókat és a kétévente megrendezett Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak is otthont ad.

Vasúttörténeti Park, nemcsak a technika szerelmeseinek

A XIII. és XIV. kerület határán fekvő park, Közép-Európa legnagyobb vasúti parkja, mely 100 vasúti járművel felszerelve. Ezek közül a legrégebbi az 1870-es évekből származik. A parkban a vasút fejlődéséről igazán sok mindent megtudhatunk, sőt, hajtányozhatunk, tesztelhetjük, milyen a mozdonyt egyik vágányról a másikra átmozgatni, vezethetünk dízel vagy gőzmozdonyt, sőt felülhetünk a lóvasútra is.

Ezenkívül rendszeresen rendezvények színesítik a park életét. Többek között a Nyugati pályaudvarról induló Télapó Expressz vagy az évente megrendezett, a gőzmozdonyok feltalálójára emlékező Gőzmozdony Grand Prix-n is részt vehetünk.

 Csodák Palotája

Igazi interaktív múzeumot ajánljuk mindazoknak, akik szívesen játszanak, érdeklődnek a természettudományok iránt. Gyakorlatban is megtapasztalható az iskolai elmélet, nyugodtan lehet kérdezni, felfedezni, bátran játszani. 1700 nm-en több mint 100 játék várja a látogatókat, ízelítőül ezekből: hídépítés kötőanyag nélkül, zenei memória tesztje, légágyú. A fizika show-n az egykori legendás Öveges professzor világa elevenedik meg.

 Aquaworld, vízi paradicsom

Közép-Európa legnagyobb vízi paradicsoma igazi családbarát látványosság. A változatos csúszdarendszere miatt inkább a nagyobb korosztálynak ajánlott, ugyanis a csúszdák használata minimum 130 cm-es magassághoz kötött. Emellett  többek között búvár- és szörfoktatás, nyári időben kalandpark, számos sportpálya teszi még változatosabbá az időeltöltést. A kicsikkel érkezőknek szól a jól felszerelt babamedence, játszóház, járóka, szárazföldi játékok. Sőt külön gyerek bankett teremben rendezhetjük meg gyerekeink születésnapját.

Miniversum, az életre kelt miniatűr világ

Ausztria, Németország és Magyarország a terepasztalon. A lekicsinyített terepen 1 km hosszú pályán 100  vonat mozog, miközben néhol beleszólhatunk a forgalomba. Külön élményt jelent a vezérlőterem, ahol 18 képernyőn át figyelhetjük meg a terepasztalon mozgó világot. Emellett a modellezésbe nyerhetünk bepillantást a játszóházban. A terepasztalok magassága egy méter, így inkább iskoláskorúaknak ajánlható. A Miniverzumról bővebben itt írtunk.

Planetárium

A csillagos égbolt mindig is foglalkoztatta az embereket. A planetárium-gép közelebb hozza a látványt, időben előre és hátra mozoghatunk, távoli galaxisokat fedezhetünk fel, megnézhetjük mit látunk az Északi- és Déli-sarkról.

Városligeti Műjégpálya

Budapesten többfelé található fedett vagy szabadtéri jégpálya, azonban a Vajdahunyad vár tövében fekvő Városligeti Műjégpálya attól különleges, hogy Közép-Európa legnagyobb működő jégpálya és nem akármilyen történelemmel büszkélkedik. Emellett áprilistól októberig csónakázó tóvá alakul át.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda