BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

5 legjobb húsvéti program

03
Apr

Családi körben a legjobb a húsvét.


 
Családi körben a legjobb a húsvét. Esetleg elmenni apával locsolkodni az ismerősökhöz is maradandó élmény. De ha nagyobb zsongásra, izgalmas programokra vágyunk vagy csak betekintenénk a régi idők húsvéti hagyományaiba, ezekre a rendezvényekre érdemes kimenni.


Hollókői Húsvét (április 4-6.)

Már a falu miatt is el kell menni ide egyszer, de a húsvéti fesztivál hangulata semmi máshoz nem fogható. Készüljünk tömegre, izgalmas ízekre, és felejthetetlen locsolkodós élményekre. Népzenei koncertek, kórusok, táncházak előadásai, Nagyszombati Szentmise, és további hagyományörző programok úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.Húsvét a Budai várban (április 5-6.)

Az ország legnagyobb családi rendezvénye idén is várja a gyerekekkel ünneplőket. Népzenei koncertek (Sebestyén Márta, Szalóki Ági, Palya Bea), néptáncosok (Vízbevető Húsvét Hétfői Néptánc Találkozó), tojásírók, patkolók és festők bemutatói, régi mesterségek, tradicionális gasztronómia, állatsimogató, bábszínház, mesekert, szülőknek borterasz, népművészeti vásár és látványkonyha.


Ibolya nap - Húsvét a Kastélyban (április 5.)

A Gödöllői Királyi Kastélyban ibolya nap lesz, amiről tudjuk, hogy Sisi kedvenc virága volt. Ezt, összekötve a húsvéttal, kétnapos rendezvénnyel ünnepli a kastély. Lesznek hagyományörző programok, néptánc előadás, kézműves foglalkozások, kalandtúra gyermekeknek, iparművészek vására és kisállat simogató. A Díszteremben pedig magával Sisivel is találkozhatunk.Falusi Húsvét a Múzeumfaluban (április 6.)

A Sóstói Múzeumfalunál autentikusabb díszletet nem sok helyen találunk, egy hagyományos húsvéti sokadalomhoz. Ezen a napon az Árpád-kori falu ismét életre kel, megtelik folklórprogramokkal, utcaszínházzal, kirakodóvásárral, lesznek locsolkodók, régi idők verseivel, tojásfestés és tradicionális húsvéti ételek.Húsvét a Skanzenban (április 4-6.)

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazi össznépi mulatságot ígér, három napon át. A portákon a magyarországi vendek, ruszinok, svábok, horvátok húsvéti szokásai is megjelennek. Mindenki megmutathatja, hogyan patkol tojást, szövi a koszorút, süti a bejglit. Emellett lesz gólyalábas előadás, vándormuzsikusok koncertjei, vesszőnyuszi-készítés, szalmabála ugráló, tánc-suli kicsiknek, Szárnyas Ízvadász nagyoknak.

 

Forrás: itthon.hu

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda