BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

7 különleges hazai fesztivál

19
May

Nem minden fesztivál szól a bulizásról és a hangos koncertekről. Találtunk néhány olyan rendezvényt, amik valami érdekesebb dologra fűzték fel a programot. Lássuk 7 legjobbat!16. Eperfesztivál

Időpont: 2014. május 30. – június 1.
Helyszín: Tahitótfalu

Vajon mennyi minden készíthető az eperből? Bor, pálinka, lekvár, szörp és torta biztosan, a többiért pedig el kell látogatnunk Tahitótújfalura, hogy felfedezzük a hazai eper világát. Az fesztivált egész nap koncertek, kézműves gyerekprogramok, íjász- és táncbemutatók, valamint tüzijáték színesítik. Továbbá itt rendezik a Nemzeti Vágta tahitótfalui előfutamát is május 31-én, szombaton. A rendezvény ráadásul ingyenes.

XI. Kakas Szépségverseny és Bográcsfesztivál

Időpont: 2014. június 21-22.
Helyszín: Poroszló, rendezvénytér, szabadstrand

Idén is megrendezik a hagyományos kakas szépségversenyt, majd a vesztesekkel közösen a bográcsfesztivált. A látogatókat egész nap főzőversenyekkel, kóstolókkal, kisállat bemutatókkal, helyi termékek vásárával, valamint koncertekkel várják a poroszlói rendezvény téren. A fesztivál része lesz az Országos Strandfoci Kupa is.

Nyílzápor és Íjásztalálkozó

Időpont: 2014. június 27-29.
Helyszín: Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

 A hazai hagyományőrző íjászok Ópusztaszeren találkoznak, és évről-évre egyre többen vannak. A fesztivál alatt lesz Árpád-kori haditábor, kézműves bemutatók és vásár, foglalkozások és koncertek. A rendezvény célja méltó módon megemlékezni honalapító fejedelmünkről és a pozsonyi csatáról. A világ legnagyobb íjász együttlövése pedig igazán különleges élménynek ígérkezik.

Levendulahetek

Időpont: 2014. június 27. – július 13.
Helyszín: Pannonhalma, Főapátság

Interaktív ismerkedés az egyik legsokoldalúbb gyógynövénnyel, a levendulával, amely az Apátságban évszázados hagyományokkal rendelkezik. Hogyan termesztik, szüretelik, és hogyan készülnek a különféle termékek az illatos levendulából? Mindenre választ kapnak, akik ellátogatnak a világörökség részét is képező Pannonhalmi Főapátságba.

XXIII. Volkswagen Bogár Találkozó

Időpont: 2014. július. 4-6.
Helyszín: Gárdony, Sport Beach & Camping

Kirajzanak a bogarak! Ebből az aranyos autóból rengeteg lesz egyszerre egy helyen, a gárdonyi Sport Beachen, az ország legrégebbi vidéki bogár találkozóján. Már a látványért megéri ellátogatni, de lesznek gyerekprogramok is, a környék borainak kóstolója, Nagyöregek vs. Lelkes titánok viadal, tó körüli felvonulás, alkatrész felismerő-, kerékcsere- és leg-leg versenyek.

XXI. Harkányi Fürdőfesztivál

Időpont: 2014. július 12-13.
Helyszín: Harkányi Gyógy- és Standfürdő

 Kétnapos családi rendezvény szárazföldi és vízi játékokkal, sport- és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel.

XII. Bioétel- és Borfesztivál

Időpont: 2014. szeptember 12-14.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István Park

Egyedülálló gasztronómiai esemény, melyen bio alapanyagokból, helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg a látogatók. A fesztivált néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint az egészséges életmódot népszerűsítő kísérőprogramok egészítik ki. A szlogenük: Érezd jól magad! A fesztivál kísérőrendezvénye a VIII. Hajdúszoboszlói Régiségvásár 13-án, a Fesztivál téren.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda