BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Adventi kirándulás Budapesten 2013

01
Jan

Az adventi szezonban minden eddiginél nagyobbszabású rendezvénnyel sikerült kedveskednünk a rászoruló gyermekeknek! Idén több, mint 55 busznyi - körülbelül 2700 - gyermeket ajándékoztunk meg egy csodálatos budapesti adventi kirándulással.

 

 
Az idén december 3-5. között megrendezésre került Advent Budapesten jótékonysági rendezvényünk 2004 óta több, mint 10.000 gyermeknek csalt mosolyt az arcára.
 Az egynapos budapesti rendezvényre vidéki kis falvakból, városokból érkeztek olyan gyermekek a fővárosba, akik közül sokan még sohasem jártak Budapesten.


A gyerekek vonattal érkeztek a fővárosba. A pályaudvarokon idegenvezetőink várták őket mikulásajándékkal, majd játékos buszos városnézés keretében jutottak el a programokra. A program tartalmazott múzeumlátogatást tárlatvezetéssel, vagy Parlament látogatást, a fáradalmakat pedig filmvetítésen tudták kipihenni a gyerekek a Lurdy moziban.

A Lurdy mozi mellett a legnagyobb múzeumok szerepelnek a támogatók sorában: Hadtörténeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum, Történeti Múzeum, Nemzeti Múzeum, Néprajzi Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Közlekedési Múzeum.
 A napot a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban zárták.

Az egész napos fővárosban töltött ittlét során jutott idő a legfőbb látnivalók megtekintésére és egy kis ünneplésre is. 
A támogatók segítségével gazdaggá tett program és ajándék olyan élmény e gyermekeknek, ami vidámságával távol röpíti őket a mindennapok gondjaitól, tanulmányi jellegével neveli őket, játékosan, tapasztalati úton bővíti az iskolában már megszerzett tudást, és szebbé, különlegesebbé teszi a karácsonyukat.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda