BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Bécs egzotikus arca - a Tenger Háza

24
Nov

A Tenger Házában található Ausztria legnagyobb akváriuma: a 300.000 literes medencében fekete- és fehérúszójú szirticápák, bambuszcápák úszkálnak, valamint "Puppi", a tengeri teknős.

2013 szeptembere óta további fénypontot jelent a valamikori légvédelmi torony 10. emeletén a pörölycápák számára elhelyezett 150 000 literes tartály. Az ugyanekkor megnyitott 11. emeleti kávézóból lélegzetelállító kilátás nyílik Bécsre.

A Trópusi házban és a Krokiparkban szabadon repülő madarak, szaladgáló majmok, krokodilok és további, a biotóphoz tartozó állatokkal találkozhatunk. A terrárium részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. A „Hullámtörő szikla" elnevezésű élményakvárium lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített „búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát. Egy mesterséges cseppkőbarlang grottában több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.

Etetési időpontok és vezetések

"Ragadd meg" a természetet - szerda, 14 óra. Itt a szó legszorosabb értelmében lesz, amit "megragadhatunk":

Ki szeretne egy cápával egyszer teljesen veszélytelenül testközelbe kerülni vagy érezni, milyen megérinteni a bőrét?
Ki szeretne mélyen egy hírhedt piranha torkába nézni vagy megérinteni egy kobrát?
Ki szeretné tudni, hogyan néz ki belülről egy teknős páncélja és hogyan épül fel?
Vagy megtapogatta már a mérges rája tüskéjét a szigonyával?
Ki szeretne egyszer élőben találkozni egy medúza bébivel, közelről megtekinteni a tengeri csillagok szemeit, a méreggel telt hernyótüskéket, vagy egy egyszemű küklopsz-rákot? Erre most lehetőséget nyújt a mikroszkóp show.
Cápamerülés csütörtök 18
Cápaetetés hétfőn 10:30, szerdán 15, pentekén 15:30
Piranhaetetés kedden 10:30, szombaton 9:30
Hüllőetetés vasárnap 10, csütörtök 19

Emlékezés a múltra

Az „Emlékezés a múltra” című kiállítás a flaktorony történelmének sötét korszakával foglalkozik. A nagyrészt eredeti állapotban megmaradt lépcsőház építésének történetéből származó eredeti kiállítási tárgyak és falitáblák a 9. és 10. emelet között tekinthetők meg. Idegenvezetés naponta 11 és 16 óra között.

Bécsi látkép

További attrakció a tetőteraszról Bécs városának háztetőtengerére nyíló panoráma. A sportos látogatók megmászhatják a 192 fokból álló toronylépcsőt, amely kívülről kapcsolódik az épülethez, és az állatkert megtekintésétől függetlenül 35 méteres magasságból élvezhetik a kilátást.

Érdekel a Tenger Háza? Nézd meg programunkat!

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda