BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Bemutatkoztak a tigriskölykök

08
Oct

Az indiai oroszlánok és a perzsa leopárdok után a szibériai tigrisek is szaporulattal örvendeztettek meg bennünket. Niva és Norbi frigyéből ez alkalommal két kölyök született, akik még augusztus közepén láttak napvilágot. Mai vakcinázásukra a média kiemelkedő érdeklődése közepette került sor. A kifutóra azonban csak a két hét múlva esedékes következő védőoltás után lehet majd kiengedni a kölyköket, így a közönség várhatóan október második felében láthatja majd őket.

Az Állat- és Növényszeretet Fesztivál, illetve az állatok világnapja alkalmából pénteken mutattuk be Állatkertünk legifjabb jövevényeit, két tigriskölyköt. Az ifjú szibériai tigrisek augusztus 16-án születtek annak a két állatnak, Nivának és Norbinak a frigyéből, akik már két évvel ezelőtt is megörvendeztették az Állatkert közönségét három utóddal.

Az idei tigriskölyköknek ez volt az első nyilvános bemutatkozásuk. Munkatársaink nemcsak bemutatták őket, hanem a sajtó érdeklődésétől kísérve mindjárt el is végezték azokat az apró beavatkozásokat, amelyekre ilyenkor szükség van. Mindkét állat kapott féreghajtó pasztát, azonosító chipet, B-vitamint, illetve olyan kombinált védőoltást is, amely három vírusos megbetegedéssel, a panleukopéniával (macska szopornyica), a rhinotracheitisszel (fertőző macskanátha) és a kalicivírusos náthával szemben alakít ki védettséget a szervezetében.

Mindkét kölyök nősténynek bizonyult, ám ez alkalommal csak az egyikük kapott nevet. A két kistigris közül az egyiket ugyanis a gyümölcsleveket forgalmazó SIÓ fogadta örökbe jelképesen. A nevelőszülőknek járó oklevelet a Köszönjük Sió Iskolatáska Program gyermekei vették át, akik egy óriási tigrises alkotással is készültek az eseményre. A kistigris a Grusa nevet kapta, amely egyébként oroszul körtét jelent. Az örökbefogadással a SIÓ „Vitatigris" Grusa arany fokozatú támogatójává vált. A másik kölyök később fog nevet kapni, az Állatkert ugyanis az ő számára is szeretne egy támogatót találni.

A nagyközönség az elkövetkező napokban még nem láthatja a kistigriseket, ugyanis két hét múlva még egy újabb vakcinát is kell kapniuk, és csak ezután lehet majd kiengedni őket a kifutóra. Ezért leghamarabb október második felében lehet majd őket megtekinteni.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda