BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Csillagséták a nemzeti parkokban

12
May

Május 24-én, az Európai Nemzeti Parkok Napján különleges túrák várják a természeti élmények iránt fogékony érdeklődőket. A Vidékjáró programsorozat keretében, hazánk fényszennyezéstől mentes természetvédelmi területein szervezett csillagséták bepillantást engednek nemzeti parkjaink varázslatos éjszakai világába.

Az éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetjük. Felfelé fordítva tekintetünket a csillagos égbolt csodáit figyelhetjük meg, szakképzett vezetők segítségével. Minderre olyan helyszíneken kerítünk sort, amelyek a zavaró városi fényektől távol esnek, így a csillagok megfigyelésére kiválóan alkalmasak.
A túrákra az Európai Nemzeti Parkok Napján, május 24-én (szombaton) éjjel kerül sor. Ezen a nemzetközi jeles napon arra emlékezünk, hogy 1909-ben Svédországban ekkor alapították az első európai nemzeti parkokat, egyszerre rögtön kilencet.

 

 

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda