BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Egyéjszakás kaland a múzeumokban

10
Jun

Szent Iván éjszakáján nem csak tüzet ugrani, szerelmi praktikákat űzni , hanem már több mint egy évtizede múzeumokat látogatni is kötelező mulatság. Budapesten 12. vidéken 10. alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját június 21-én. Idén akár a Szüzek barlangjába is ellátogathatunk az egyéjszakás kaland során.

A Múzeumok éjszakája már nem egyszerűen arról szól, hogy a kiállítóhelyek lényegesen tovább tartanak nyitva. A kultúra új ünnepén nem csak a hagyományos értelemben vett kiállítóhelyek, hanem sok más helyszín is különleges, sőt extrém programmal csatlakozott a kulturális izgalmak éjszakájához.

 A budapesti Állatorvos-történeti gyűjtemény például a tejet sem hagyja majd megaludni a nyári éjszakán: láthatunk élőben tejvizsgálatot és joghurtkészítő műhelyt is, de megtudhatjuk azt is, vajon hogyan működik egy tejelőteve farm.

Idén először két szálloda, az Astoria és a Gellért is részt vesz a programban. A Nyitott szállodák éjszakáján a retro busszal utazhatunk a két patinás hotel között, a Gellért alatt pedig erre az éjszakára megnyílik a titokzatos, kétmillió éves Szüzek barlangja is.

A MÁV-Start Zrt. nem csak pécsi, szegedi és budapesti kiállítóhelyeivel vesz részt a közös éjszakázásban, a vasúttársaság jelentős kedvezményeket biztosít azoknak is, akik a vidéki helyszínekre szeretnének eljutni.

A fővároson kívül is van ugyanis miből válogatni. Sátoraljaújhelyen LiteraTURA-t tehetünk a csillagok alatt, Debrecenben pedig egy középkori vassisakot nézhetünk meg, amelyet még sosem mutattak be Magyarországon, Kecskeméten a filmstúdió is megnyitja a kapuit, Szolnokon pedig futóversenyen mérhetjük össze az erőnket – múzeumtól múzeumig.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda