BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Elefántborjú született Nyíregyházán

21
Mar

Először született afrikai elefánt Magyarországon, a bébi a Nyíregyháza -Sóstógyógyfürdőn lévő Állatparkban jött világra - közölte a szabolcsi intézmény sajtóreferense - kedden.
 

A kis elefántbika és anyja az első vizsgálatok szerint jól van, bár egyelőre csak távolról tudták szemrevételezni állapotukat a szakemberek - mondta Kalenda Zoltán. A nyíregyházi állatkert kommunikációs munkatársának tájékoztatása szerint, az ellés keddre virradó éjjel egy órakor indult meg a Yoki névre hallgató elefántmamánál, s miután a magzatvíz elment, mindössze 40 másodperc alatt világra jött a 180 kilogrammos elefántbébi.

Kalenda Zoltán hangsúlyozta, mivel a magyarországi állatkertekben még nem született afrikai elefánt, nagy az izgalom a nyírségi állatparkban, ahol a lehető legjobb körülményeket igyekeznek biztosítani az elefántcsaládnak. Yoki mama házát még be is fűtötték, hogy a hűvösebbre fordult időjárásban meg ne fázzon, valamint a legtáplálóbb étrendet állították össze a tavaly Izraelből érkezett elefánttehénnek. Yoki valószínűleg a közel-keleti ország állatkertjében lett vemhes.

A most született elefántbébinek, amelyet egyelőre még nem láthatnak az állatkert látogatói, valószínűleg a Laci nevet adják, vagyis a tisztelet jeléül a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatpark igazgatójáról, Gajdos Lászlóról nevezik el.

Forrás: hirado.hu/MTI

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda