BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Erdők Hete

15
Sep

Szeptember végén indul az Erdők Hete országos programsorozat, erdő és arborétum látogatások mellett megismerhetjük az erdészeti munkálatokat, és még erdei koncerten is részt vehetünk!

Mottó: „Ismerd meg az erdőt az erdészekkel!"

„Nulladik" nappokkal is készültek a szeptember 28-tól október 4-ig tartó idei Erdők Hete eseményei kapcsán, hiszen már előző hétvégén is meglátogathatunk két rendezvényt. 26-27-én a Muzsikál az Erdő koncertsorozat, a „Muzsikál az erdő" hangversenyét hallhatjuk a Körösök-völgyében.

A klasszikus zenei koncerten felül lesz kórustalálkozó, fotókiállítás, tájfutóverseny, erdei néptáncbemutató, gyerekprogramok kemencés finomságokkal a két nap során. 27-én a Zalaerdő Zrt. Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolájában tartják az Erdők Hete hivatalos megnyitóját.

Szeptember 28-án vezetett túrákon vehetünk részt ugyancsak a Nyitnikék Erdei Iskola szervezésében és országosan több erdei iskolában és tanösvényen. Megnézhetjük például a holdfogyatkozást egy éjszakai túra során a Körös-menti erdők felett vagy felfedezhetjük az egykori Zichy birtokot és vadászkastélyt, mely ma a budafapusztai arborétum területe.

29-én ellátogathatnak a gyerekek egy érdekes természetismereti vetélkedőre a Kecskeméti Arborétumba, Lentin kisvasutas program lesz, Nyíregyházán 5 állomásos erdei kalandtúrát tartanak az erdészek, Zalaegerszegen pedig a természetközeli gazdálkodásba pillanthatunk bele.

30-án a Csömödéri Erdei Vasút oktatókocsiját látogathatják meg az óvodás és iskolás csoportok.

Október 1-én a Tallos Pál Természetismereti Verseny zajlik majd a Bakonyerdő Zrt. szervezésében. 2-án a Zalakarosi Parkerdővel ismerkedhetünk meg, 3-án pedig családi nap lesz a Zakatoló Erdei Iskolában, vagy felfedezhetjük a Sás-völgyet a Mecsekerdő szervezésében. Ezen a napon Kaszón kivehetjük részünket a „Makkszüretben", sőt a kaszói vadasparkot és az Öregerdő tanösvényt is bejárhatjuk erdész szakember vezetésével.

 

Forrás: itthon.hu

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda