BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Ezek a legjobb strandjaink a főváros környékén

03
Jun

Kiváló minősítésű szabad strandokkal is büszkélkedik a régió. Dunabogdánynál, a Forgó szabad strandon, Veresegyházon, a Veresegyházi Tóstrandon és Gyömrőn, a Gyömrői-tóban, Dunavarsánynál a Rukkel-tóban legjobb a vízminőség az ÁNTSZ idei vizsgálatai alapján.

GYÖMRŐ

Gyömrői-tóstrand színfoltja a karibi stílusú Koktélbár és az ugyancsak karibi hangulatú étterem, ahol rendezvényeket is tartanak a szezon folyamán.

DUNAVARSÁNY

A Varsányi Rukkel-tó strandján több mint 15 féle csúszdát próbálhatunk ki, és akár 6 méteres ugrótoronyból parádésan érkezhetünk egy óriási felfújhatós párnára.   Ugyanitt vízibiciklit, csónakot és kajakot kölcsönözhetünk.

 DOMONYVÖLGY

Természetesen a felsorolást folytathatjuk még az ismert helyszínekkel. Ki ne hallott volna a Délegyházi tavakról vagy a D-Beach Strandról Domonyvölgyben? A Lázár Lovaspark szomszédságában 14000 négyzetméter homokos part, strandröplabda és strandfoci pályákkal várja a strandolókat.

PÓCSMEGYER

A Szentendrei-sziget vonzásában - ha a leányfalui strand tele van - a Pázsit Tófürdőt busszal is gyorsan elérjük Pócsmegyernél   A hirtelen mélyülő tó egyik oldalán fürdeni lehet, míg a másik fele igazi horgászparadicsom. Az árnyas parton zuhanyzók,   több büfé és étterem kínál magyaros ételeket. A tó fölé nyúló színpadon

Ha épített strandfürdőre vágyunk, ahol biztosak vagyunk a vízmélységben vagy éppen nyári vizes szórakozást keressünk, akkor érdemes megcélozni a régió valamelyik vízi birodalmát.

DUNAKANYAR és GÖD

Ha Dunakanyar irányába indulunk el, akkor kellemesen színezheti a hétvégénként a régió 3 családias fürdője. Vácott a barokk központ látványában gyönyörködve csobbanhatunk, míg Gödön és Leányfaluban télen-nyáron nyitva áll a fürdő.. Sőt előbbiben akár a vízi thai-chi is kipróbálható, míg utóbbiban télen sem fogunk összefagyni, mivel fűthető járdán közelíthetjük meg a 2 melegvizes medencét, továbbá fűtött épületben öltözködhetünk. Péntekenként és szombatonként éjszakai fürdőpartit tartanak..

RÁCKEVE

A főváros közeli Ráckevén és Szigetszentmiklóson egész évben nyitva találunk vizes, családias komplexumokat. Többféle módon sportolhatunk, szabadban strandolhatunk az élménymedencékben vagy csúszdázhatunk. Napnyugtával helyben találunk pénztárcánknak megfelelő éjszakai nyugvóhelyet.

 MOGYORÓD

Ha csak 1 napot szeretnénk eltölteni, akkor Budapestről ingyenes buszjárattal is kijuthatunk a mogyoródi  Aquarénába, mely büszkén viseli  a „Magyarország legjobb csúszdaparkja" címet egy független média felmérés alapján. 21 csúszdán, összesen másfél kilométeren át csúszhatunk föld felett és alatt. Ehhez jön még 9 medence (többek között élménymedence, háromszintes ugrómedence, Lusta folyó), röplabda-, foci- és a tollaslabda pályák és interaktív játékok szórakoztatják a fürdőzőket. Minden szerdán és szombaton VÁR A NYÁR party sorozat sportolókkal és sztárfellépőkkel varázsol bomba hangulatot a főszínpadra. Ha több napra tervezzük a tartózkodásunkat, akkor szállásunk is megoldott a helybeli kempingben.

CEGLÉD

Alig 1 órás utazásra Budapesttől, az Alföld kapujában egész évben látogatható a Ceglédi Gyógy-és Strandfürdő. Mégis nyáron igazi unikum az ország egyik legjobban felszerelt csúszdaparkjával.

Az egész évben látogatható gyógyfürdő szabadtéri élménymedencékkel és sportolási lehetőségekkel gazdagszik a nyár folyamán. 17-féle csúszdából válogathatunk, gyerek szigeten megtalálhatóak a sárkány és gyerek csúszdák, míg a felnőtteknek szólnak a vadfolyó, csőcsúszdák, különböző nyitott és zár csúszdák. Érdekessége, hogy Magyarországon egyedül itt található az ingacsúszda, ami egy igazán extrém verzió. Ha nem akarunk még aznap hazaindulni, a fürdő mellett camping és apartmanokban kényelmesen megszállhatunk. 1 éves születésnapját ünnepli a régió legifjabb fürdője Nagykátán. Több  hektáros zöldterületén öt medencékben fürdőzhetünk. Az igazi strandhangulat elmaradhatatlan elemei a strandfoci és röplabda pálya, hinták, hintapadok is megtalálhatóak itt. Pest megye déli végein ne felejtsük el megemlíteni a százhalombattai Városi Strandot. 5 különféle medencéjében hűsölhetünk meleg nyári napokon.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda