BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Győrkőcfesztivál

31
May

2011.07.01.-03.
Győr, több helyszínen


A négy folyó városa, Győr negyedszer rendezi meg a Györkőcfesztivált július 1-3. között. Három napra ingyenes játszótérré válnak az utcák és a terek, hogy minden felnőtt és gyerek mosolyogjon. 10 helyszínen ezer ingyenes program várja az összes magyar és határainkon kívüli gyereket. A tündérlányok és az angyalfiúk Győr polgármesterétől megkapják a város kulcsát, majd varázspálcájukkal játékbirodalommá teszik az egész megyeszékhelyet. Minden sarok, szeglet, bokor és zug meglepetéseket tartogat a gyerekek számára. Zsebpénz nem kell a mesékhez, előadásokhoz, zenéhez. A belépődíj egy mosoly az arcon és egy portréfotón, amelyért cserébe karszalag jár. Az éttermekben a gyerekek ingyen ehetnek, a szállodákban ingyen szállhatnak meg, díjtalanul sétálhatnak az Állatkertben, ingyen pancsolhatnak a győri uszodában, valamint ingyen utazhatnak a MÁV és a GYSEV járatain.  2008-ban indult a kezdeményezés a Vaskakas Bábszínház szervezésében. 2010-ben a Magyar Fesztivál Szövetség kiváló minősítésű művészeti díjban részesítette a rendezvényt.

A IV. Győrkőcfesztivál ideje alatt a győri Bécsi kapu térből igazi Mesevárost varázsolnak a szervezők, ahol a mesehősöket a Színművészeti Egyetem hallgatói jelenítik meg. A mesevároshoz pedig dukál a mesecukrászda, a mesekaszinó, a meseautók, a meseerdő, a meseautomata, és nem hiányozhat a felhővadászat, a minicirkusz, a mesefal pingálás sem. Ellátogat a mesevárosba a nyári Mikulás, a Kukucska Színház, a Bollár Kótyag, a Tintaló Társulás, a Bóbita Bábszínház, a Hepp Trupp, és a Kabóca Bábszínház is.

A Furfangosok földjén a Vároldalban a játékos tudományoké a főszerep, a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban látványos kísérletek zajlanak majd, ahol mindenki kipróbálhatja magát, és gyönyörködhet az Óriáscsodákban: tűzoltó autó, gólérzékelő kapu, vízágyús célba lövés, szárazjeges rakéta.

A Locspocs sziget a IV. Győrkőcfesztivál egyik kedvenc helyszíne, ahol a kicsik kedvükre tombolhatnak a vízi csodák labirintusában: várja őket a Győri uszoda ugráló-vára, a ringató csónakázótó, és a hűsítő bombák.

Győrkőcfalu a Radó sziget Keleti oldalán nemcsak bábszínházi előadásokkal készül, hanem babakonyhával, varázserejű gyógyfüvekkel, szatócsbolttal, aratóbállal, de nagyszüleink játékait - gúzsdobálást, kakas-ütőt, mocsárjárót, csúzlizdát - is kipróbálhatják a gyerekek.

Szintén a Radó szigeten állítják fel a Tipegő-topogó babakertet is, ahol a 3 év alatti csöppségeknek rendeznek be szivárványos, hintás, csúszdás, homokozós mesevilágot babaszínházzal. Győrben a Rába kettős hídja Varázshíddá avanzsál a IV. Győrkőcfesztiválon, hídivásárral és  képmutogatással.

Az Óriások színpadán belefeledkezhetünk a mesék varázslatos világába, a tubatigris és a trombitaparipák mellett  megjelenik majd A világszép nádszálkisasszony is.

A Rejtelmes szigeten bringóhintókon és furcsa kerékpárokon tekereghet felnőtt és gyerek, míg a Kalandparkban - a Rába feletti drótkötélpályán mérheti le mindenki az erejét és az ügyességét.

Az úszás, az atlétika, a labdarúgás, a kézilabda és a streetball sportágakban szervezett Győrkőcolimpia résztvevői az Aranyparton és a Barátság Parkban mérhetik össze erejüket ezen a IV. Győrkőcfesztiválon, de az öko játékokkal is szórakozhatnak a győrkőcök.
Lesz Mini Morris felvonulás is a Baross úton, majd Miniztetés a Virágpiacon.

Részletes program a www.gyorkoc.hu oldalon.
Forrás: www.utazzitthon.hu

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda