BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Június, nyár, fesztiválok!

10
Jun

Nyár, vízpart, fesztiválok és természetesen utazás! Véget ér az iskolaév és a vizsgákkal való küzdelem, belevethetjük magunkat a nyári szabadságba is. Ilyenkor mindenki gondtalannak, szabadnak szeretné érezni magát, és vidámabban vág bele egy hosszabb utazásba is. Lássuk, milyen frenetikus programokkal indulhat a nyár idén! Jó nyaruk lesz a kempingezés, a motorozás kedvelőinek és azoknak is, akik az izomerejüket szeretnék próbára tenni. Ünnepelhetnek természetszeretők, megkezdődnek a nagy fesztiválok is már júniusban, sőt június végén éjjeli kulturálódásra is sort keríthetünk.

Abszolút kultúra: Múzeumok Éjszakája 2014 lesz június 24-én éjfélig!

 Programok jó fizikummal

Június 12-13. – A Hungaroring és a kerékpár optimális kereszteződéseként június középén rendezik meg a II. Tour de Ring futamot Mogyoródon.

Június 21-én szó szerint brutális futással merülhetünk el a nyáregyházi motocrosspálya mocsaras talajában. Harmadszorra rendezik meg ugyanis a szinte embertelennek tűnő körülményeket direkt kedvelő extrém futók Kánaánját, a Brutál Futást. Lesz mély homok, álcahálós kúszás, mocsaras sás, szénabála és labirintus is.

 Közel a természethez: Tiszavirágzás, Duna-nap, levendula és barlangok

Június 3-9. között az Őrségben tánc, muzsika, zene, vidámság zajlik a Virágzás napja alkalmából a vidék különböző helyszínein.  

Pontos dátumot nem tudunk mondani az idei Tiszavirágzás ünnepéhez. Egy biztos, a kérészek – reméljük – idén sem hagynak fel látványos násztáncukkal.


Levendulaszüretek ideje lesz júniusban: június 16. és július 6. között Tihanyban ismét Levendulafesztivál lesz  #gyereabalatonra
Június 22-től július 12-ig viszont Levendulahét lesz Pannonhalmán.  
Június 25-én a Barlangok Világnapját ünnepeljük, mely alkalomból a hazai barlangok szerveznek különleges túrákat, vetítéseket az érdeklődőknek. .

Június 29-én „Tégy a folyóért" – a Nemzetközi Duna Napon a környezettudatosság, a takarékos vízhasználat áll a rendezvény középpontjába.

Zenei Fesztiválok
 Június 5-8. között Pannónia Fesztivál – Szántódpusztán indulhat a csápolás az Offspringgel, Biffy Clyróval és a hazai fesztiválozó zenekarokkal.

Június 6-tól augusztus végéig, tehát egész nyáron a Budapest Nyári Fesztiválon  balett és operaelőadások, musicalek, színdarabok, sőt, egy prózai revü is életre kel Budapesten.

Június 18-21. között a Fishing on Orfű fesztiválona koncerteketmellett lesz Fröccs- és Sörtúra, kenyérsütés, dunsztolás (!), ezenfelül a helyi kuriózum, a sárkányhajózás sem maradhat el.

Június 27-29-én Bánkon a tószínpadon zajlik majd a szokásos a 10. Louis Armstrong Fesztivál

Végül – véletlenül se felejtsük el, hogy a VOLT fesztivál július 1-jén kezdődik!

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda