BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Májusi programajánló

05
May

A tavasz kiteljesedésének hónapja, amikor már minden zöld, minden virágillatú, és a legtöbb szabadtéri programhoz elég meleg is van. Május a kerékpár- és hajótúrák, a kirándulások és egyéb aktív programok hava, és még ennyi minden másé is.

Május első hete a Nyitott Balaton hét, 1-jétől 11-ig, amikor is szállás és belépőkedvezményekkel, éttermi akciókkal, borkóstolókkal és színes programokkal csábítják a magyar tengerhez az utazókat, hogy megmutathassák nekünk, a Balaton nem csak nyáron fantasztikus.

Május 10 a Madarak és fák napja. Ebből az alkalomból menjünk madarak és fák közé. Melyik városi vagy nemzeti parkban nem voltál még? Itt az alkalom egy kis felfedező túrára, amihez mi is ajánlunk egy két helyet, itt.

Gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Budapesten, 9-11-én Rosalia roséfesztivál lesz, 10-11-én Kenyér és Péksüteményfesztivál, 15-18-án pedig Pálinkafesztivál. 17-én Cserépfalu tartja a III. Cserépi Pálinka Mustra és Népi Értékek Napját. Ha ide nem férnénk már be, akkor a Kevi Juhászfesztivál (17-18.) is jó program Túrkevén, ahol híres magyar birkapörkölt is készül majd. Szintén 17-re esik az idei rácalmási Almavirág Fesztivál, ahol minden az almáról és az abból készült ételekről, sütikről szól. Ugyanez eperrel is lesz a lajosmizsei Lovastanyán, 24-én, a Szamócás Vásári Forgatagon. Május 30-án a budapesti Gourmet Fesztivál a megszokott hangulatban és minőségben vonultatja fel a hazai és nemzetközi gasztronómia legjavát.

Izgalmas kulturális programokat is hoz a május. Lesz például André Rieu, Liane Carroll, Pat Metheny koncert is. Május 11-ig tart a kiskunhalasi XV. Nemzetközi Csipkefesztivál, ahol a világbajnok halasi csipkéket és készítésüket csodálhatjuk meg. 12-18-ig a XX. Egerszeg Fesztivál igazi programkavalkád. Ott aztán minden lesz a rendőrségi bemutatótól a verbunkversenyig, a koncertektől a kiállításokig. Győrben, 15-19-ig Öt Templom Fesztivál,ami vallásokon és világnézeteken átívelő esemény, az elfogadás és a szeretet jegyében koncertekkel, kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal. Szintén ismeretterjesztő, de egészen más jellegő program tipp, a Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál, Kecskeméten, május 23-25-én.

Május utolsó vasárnapja, 27-e, a Gyereknap. A szolgáltatók megannyi kedvezménnyel, színes, látványos programokkal versengenek a gyerekek kegyeiért. Nehéz választani a végeláthatatlan gyerekfesztiválok közül, de rosszul dönteni nem lehet. Szerencsére sok helyszín gondol a szülőkre, és nekik is ajánlanak külön programokat vagy pihenési lehetőséget.

Május 28. a Kihívás Napja, ami a sportról és a teljesítményről szól. Erre a napra szerte az országban szerveznek kisebb nagyobb sportrendezvényeket. Eplényben 31-én indul az Eplény Bike Fest, ami június 1-jéig tart, és rengeteg izgalmas bringás kihívást ígér kezdőknek és profiknak egyaránt. Különleges sportesemény még a hónapban, a 24-i Harcművész és Küzdősport Expo a budapesti Symában.

A tavaszi fáradságot a japánok úgy hívják, hogy május kór. Nincs más dolgunk, mint ezen az egyen felülkerekednünk, és nekivágni ennek a rengeteg sok élménynek, ami ebben a hónapban ránk vár!

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda