BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Mikor látogatható az elefántbébi?

26
Feb

Az első napokban a kiselefántnak és az anyaállatnak a legteljesebb nyugalomra volt szüksége. Mostanra lehetővé vált, hogy bizonyos feltételek mellett már a közönség is láthassa őket.Ha az időjárás engedi, rövid egészségügyi sétákat tehetnek a déli órákban. Kis szerencsével ilyenkor akár látogatóink is megpillanthatják őket a külső kifutóban. A legfontosabb szempont továbbra is az elefántborjú egészsége. Amikor az állatorvosok és a gondozók úgy ítélik meg, nem engedik ki őket, de lehet, hogy valamiért éppen maguk az állatok nem akarnak kimenni a belső térből.Február 25-től igyekszünk rendszeres, szervezett lehetőséget biztosítani a kiselefánt megtekintésére.


Az a szándékunk, hogy a hatalmas érdeklődésnek örvendő ormányos apróságot minden rajongója láthassa. Azonban néhány fontos szabályt az állatok nyugalma és egészsége érdekében muszáj volt meghoznunk.

  1. Terveink szerint hétfőtől minden délután 13 és 15 között lesz megtekinthető az elefántbébi. Mivel óriási az érdeklődés, mindenki csak néhány percet tartózkodhat majd az állatházban, hogy mások is sorra kerülhessenek.
  2. Ebben a kétórás időszakban a látogatókat csoportonként, kísérettel engedjük be az Elefántházba.


Látogatási szabályok:

Szigorúan tilos villanófényt használni, hangoskodni, az elválasztó felületen dörömbölni, kopogtatni, az állatokat etetni, illetve bármi más módon veszélyeztetni.


Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az Állatkert munkatársai a fenti szabályokat be nem tartó látogatókat külön indoklás nélkül kivezethetik az állatházból. Kérjük szíves megértéseteket abban is, hogy amennyiben állatorvosaink, gondozóink úgy ítélik meg a helyzetet, az Elefántház látogatását akár azonnali hatállyal is beszüntethetik. Az előre nem látható körülmények miatt sajnos az elefántok megtekinthetőségére nem tudunk garanciát vállalni.


Ha valaki elsőre esetleg nem járt sikerrel, ne keseredjen el! Az elefántbébi az idő előrehaladtával és az időjárás javulásának függvényében várhatóan egyre hosszabb időt tölt majd a külső kifutón, ahol egyre többször és egyre hosszabb ideig lesz majd megtekinthető.

 

Forrás: http://www.zoobudapest.com/mikor-latogathato

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda