BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

MIKULÁSVONAT Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között

06
Nov

2012. december 1-jén szombaton és december 2-án vasárnap ismét együtt utazhatunk a Mikulással a Gyermekvasúton. Ezen a hétvégén mikulás-különvonatok indulnak, ahol a gyerekek és a velük érkező felnőttek együtt vonatozhatnak a Mikulással, akit természetesen elkísérnek segítői, a krampuszok is.

Menet közben a gyerekek és a krampuszok együtt készülnek a Mikulás érkezésére. Közös énekléssel és versmondással várják a vendéget. A Mikulás a gyerekekkel külön-külön elbeszélget, majd megajándékozza őket a hagyományos, édességekből és gyümölcsből összeállított mikuláscsomaggal.

Mikulásvonat Hűvösvölgy állomásról 8:20, 9:20, 10:30, 12:20 és 13:45-kor, Széchenyi-hegy állomásról 9:15, 10:40, 12:10, 13:35 és 15:10-kor indul. A vonatok menetrend szerint csak a végállomáson állnak meg, menet közben le- vagy felszállni nem lehet.

Hűvösvölgyben a mikulásvonatra várakozás közben vagy az ide való megérkezés után a gyerekeket szintén krampuszok várják az állomás előtti téren. Közös játékot, körtáncot és éneklést szerveznek nekik.

A Mikulással való közös utazás a budai hegyek téli erdőiben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen élményt jelent. December első hétvégéjén tehát minden kisgyereket és szüleit várja a Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány. Hiszen...

...a Mikulás is Gyermekvasúton érkezik!

 

Forrás: http://www.gyermekvasut.hu

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda