BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Múzeumok Őszi Fesztiválja

14
Oct

Az idén jubiláló, 10. Múzeumok Őszi Fesztiválja közel 1500 programmal várja a látogatókat. A fesztivál szervezői a nagyközönség mellett az óvodapedagógusokra, a tanárokra is gondoltak!

ŐSZI KULTURÁLIS PROGRAMKAVALKÁD

A 7 közönségnek szóló tematika mellett három elsősorban az oktatási és múzeumi szakmát szólítja meg.

Alkossunk együtt! – A Nagy Rajzolás
Évek óta igazi sikerprogram, amely nélkül nem múlhat el a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A közös alkotás nem csak a kreativitást fejleszti, de segíti a közösségépítést is. Történetmesélő alkotások az aszfaltrajzoktól a nagy közös képregényekig.

Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig
Idén is belesünk a múzeumi kulisszák mögé, de ezt nem lehet elégszer ismételni. Aki nem hisz a szemének, az idén is járjon utána pincétől a padlásig.

Mesterségek nyomában
A közönségnek szóló legújabb tematika jóvoltából feledésbe merült, de egykor széles körben ismert és a közösségek által értékelt mesterségekkel lehet közelebbi kapcsolatba kerülni és kézzelfogható módon kikapcsolódni.

Múzeumi Őszbúcsúztató
Őszi ízek, illatok, élmények múzeumi tálalásban, kikapcsolódás műfaji korlátok nélkül? Igen! A tavaly újraélesztett tematika köszöni szépen, idén is jól van, főleg, hogy a múzeumok megint szabad kezet kaptak a tartalommal való megtöltéséhez.

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Ez a programtípus a lelkes lokálpatriótáktól kezdve a felfedezni vágyó országjárókig sokakat meg fog mozgatni. A program különlegessége, hogy a múzeum falain kívül, az épített műemlékek és a természet csodáinak felfedezését fűszerezi kulturális tartalommal.

16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Nyomozós, helyszínelős, QR kódfejtős, kincskeresős programok tizenéveseknek. Mert a múzeum nem kényszer, hanem lehetőség a hétköznapokból való kiszabadulásra.

Múzeum a bőröndben – Utazó múzeum
Már megint kimegyünk, hogy bejöjjenek! Az egyszerű járókelők bekapcsolása vagy a múzeumi értékek minél szélesebb körben történő eljuttatása céljából a múzeumok nem lesznek restek bőröndöt ragadni és kilépni önnön falaik közül.

„A lámpás én vagyok" – Tanárok éjszakája
2013 óta létezik egy külön este, amikor a hazai múzeumok a pedagógus közönségre fókuszálnak. Idén azonban nem csak egy kitüntetett napra szól a figyelem, a múzeumok a velük kapcsolatban álló pedagógus közösségek igényeihez igazítva rendezik meg ezt a programot a fesztivál alatt tetszőleges időpontban.

Óvodapedagógusok Napja
A pedagógusokhoz hasonlóan az óvodapedagógusok is fontos szerepet játszanak a tudás átadásában, a gyerekek gondolkodásmódjának formálásában, ezért az idei év egyik újdonságaként külön tematika köré szerveződő programokkal kapcsolják be őket a hazai múzeumok.

Szakmai programok
A rendezvénysorozat nem csak a nagyközönségnek, de pedagógusoknak, múzeumi és kulturális szakembereknek is kínál kapcsolódási lehetőséget, konferenciákat, információs napokat, kötetlen beszélgetéseket, idén ötvennél is több alkalommal.

A rendezvény részletes programja itt elérhető!

Forrás: itthon.hu


© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda