BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013

08
Oct

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2013-ban – a nyolcadik Múzeumok Őszi Fesztiválja megszervezésével – folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatot.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programok 2013. szeptember 30-án az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődnek és október 27-ig tartanak.

A gazdasági válság okozta látogatószám-csökkenés ellenére a közönség- és múzeumpedagógiai programok és az azokat igénybe vevők száma jelentősen nőtt.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat 2013-as megvalósításával kiemelt célunk, hogy a múzeumok iránti figyelmet az év meghatározott időszakában megerősítsük, az új fejlesztésekre, a múzeum oktatásban, tudásátadásban és az élményszerzésben betölthető szerepét fokozzuk.A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013 fő elemei

  •     Tematikus közönségprogramok
  •     Szakmai programok, konferenciák


kiemelt rendezvény: Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó

  •     Múzeumpedagógiai Nívódíj pályázat

A célcsoportok között külön figyelmet fordítunk 2013-ban a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályra, a 60+ programokkal a szenior generációra és a tanárok éjszakája programmal a pedagógusokra.

Évente megújuló tematikákkal inspiráljuk a múzeumokat arra, hogy egyéni, ötletes, változatos programjaikkal újabb és újabb oldaláról mutassák be, és tegyék vonzó szabadidő eltöltési helyszínné múzeumukat.

 

Forrás: http://www.oszifesztival.hu/felhivas.html

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda