BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Ökojátszóház nyílt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

03
Jan

Ökojátszóház nyílt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn csütörtökön. Az Európai Unió támogatásával létrehozott interaktív, multimédiás létesítményben környezet- és egészségtudatosságot tanulhatnak a gyerekek. Az ökojátszóházat a nyíregyházi Egészséges és Fenntartható Jövőért Alapítvány, valamint az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közösen hozta létre.

A számítógépekkel felszerelt ökojátszóházat az egykori üdülőépület két szintjén, 400 négyzetméteren rendezték be. A létesítményt felkereső gyerekeket a játszóhelyen mászólabirintus, titkos kuckók, mozgásvezérelt játékok, multimédiás csúszda, sőt beszélő robot is várja. A Futurobi névre hallgató kis robottal természet- és környezetvédelmi, illetve egészségismereti kérdésekről válthatnak szót.

A szabadban külső játszóhelyet is kialakítottak, amelyhez tekepálya és fedett szalonnasütőhely is épült. A fából készült nyolc üdülőházban nyári táboroztatást szerveznek majd, egy-egy turnusban ötvenen bővíthetik környezetvédelmi ismereteiket, miközben pihennek és szórakoznak is az üdülőhelyen.

A Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőn az ökojátszóház - a létesítők és működtető szervezetek szerint - amolyan idegenforgalmi attrakció is lesz. Abban bíznak, hogy az üdülőközpont állatparkját évente felkereső ötszázezer látogató, a strandfürdő szolgáltatásait igénybe vevő több mint kétszázezer vendég és a múzeumfalut megtekintő mintegy százezer érdeklődő közül sokan elviszik majd gyermekeiket a földkerekség első interaktív és multimédiás ökolétesítményébe, ahol a gyerekek a legfontosabb környezet- és egészségvédelmi ismeretekre tehetnek szert.

Forrás: http://www.utazzitthon.hu/okojatszohaz-nyilt-nyiregyhaza-sostogyogyfurdon-nyiregyhaza.html

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda