BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Ötszáz négyzetméteres labirintus a Mezőgazdasági Múzeumban

22
Mar

2011. március 22. 08:00

Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben! címmel interaktív kiállítás látható szombattól a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Budapesten.

Az 500 négyzetméteres elsötétített útvesztőt bejárva az érdeklődők megtudhatják, hogy miért cincog a cincér, ki az erdő takarítója, mi a ganajtúró bogár legnagyobb kincse, melyik állat ölelése végzetes, mikor ébred fel téli álmából a sün, hová tűnt a meztelen csiga háza, miért bátor és kegyetlen a görény - tájékoztatta Bálint Ágnes kommunikációs munkatárs pénteken az MTI-t.

A május 1-ig látogatható tárlaton a közönség különböző szobrokat is megtekinthet, így egyebek mellett vidrát, üvöltő farkast, gyöngybaglyot, hernyót, ezerlábú vaspondrót és csalántüskét. Az "állomásokon" színes ismeretterjesztő táblák adnak információkat az állatokról, az "erdei titkokról", a tisztásokon "óriás gombák" állnak.

Az utolsó helyszín a növényvilágot mutatja be, a kijáratnál pedig a turista útvonalak jelzéseivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A kiállításhoz játék is kapcsolódik: belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, melynek segítségével megoldhatják a fejtörőket, a helyes megfejtés ajándékot ér. Az útvesztőben természetesen el is lehet tévedni, az érdeklődők akár zsákutcába is juthatnak, de a betűjelek mindig segítenek eligazodni és visszatérni a helyes ösvényre.

A Labirintus című kiállítást hétfőn, március 14-én is megtekinthetik az érdeklődők, de a múzeum többi tárlata ezen a napon nem látható.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda