BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Programok a május 1-jei hétvégére

26
Apr

Izgalmas hétvégének nézünk elébe, unatkozni senki sem fog!


ÁPRILIS 30. - MÁJUS 1. - Majális, anyák napja, tánc világnapja, borfesztiválok, palacsintázás, kajak, kenu, strandnyitó party... Felsorolni is nehéz, hogy mennyi nagyon színes és különleges program vár bennünket a hétvégén. Fel a cipővel, elő a kóstoló pohárral, irány a május!

FESZTIVÁL – A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál igazi csemegéket nyújt. Április 30-án, szombaton vadfőző versennyel indul a program, másnap pedig halfőzés következik. Szombaton térzenével, néptáncgálával, valamint a Csík zenekar koncertjével várnak bennünket a szervezők- Vasárnap folklór cirkusz, sportbemutató, a cimbaliband és Budapest Bar koncertje, valamint fényfestés a tűzzsonglőr bemutató szerepel majd a programban. Május 1-jén kerül sor a díjugrató megyei bajnokságra is.

A fesztiválon jelen lesznek a Velencei-tó környéki borászatok, a régióbeli pálinkafőzdék és a legjobb hal- és vadételek szolgáltatói is.

 KULTÚRA – Nagykanizsán városnapot rendeznek. A kreatív és tartalmas program kavalkád már április 28-án, csütörtökön kezdetét veszi: a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza segítségével. Nekik köszönhetően fellép a 2016-os Eurovíziós dalfesztivál nagy reménysége Freddie is. A fesztivál fellépői között ott lesz a Fish! együttes, a Karathago, Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi is.

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros szövetség egy érdekes, nemzetközi kerékpáros felvonulást szervez horvát és szlovén együttesekkel karöltve 150 oldtimer kerékpárt láthatunk majd a város utcáin, amelyeket korhű ruhákba öltözött biciklisek hajtanak.

Vasárnap az Eraklin Táncklub jóvoltából a Tánc Világnapjáról is megemlékeznek majd: több, mint 100 féle táncos produkciót láthatunk a legkülönfélébb műfajokban. A fesztivál legnagyobb különlegessége mégis az, hogy Nagykanizsa legtöbb lakosa igyekszik aktívan kivenni a részét az ünneplésből. Sokan vonulnak a 19. század hangulatát idéző ruhákban a programok helyszíneire, hogy ezzel is autentikusabbá tegyék a hangulatot.

 HAGYOMÁNYOK – Igazi falusi lakodalomban érezhetjük magunkat Demjénben. Szombaton15 órától várják a lakodalomra látogatókat a környék vendégházaiban. A menet végigvonul majd a településen: áthatjuk a vőlegény búcsúztatóját, a menyasszony kikérését a lányos háztól, majd a fiatal pár első táncát is. 19 órától a Széchenyi István utcában vacsorát rendeznek demjéni húslevessel, borral, süteményekkel. 22:30 perckor kezdetét veszi a rég várt menyasszonytánc, ehhez a zenét a Rekord Zenekar szolgáltatja.

GASZTRONÓMIA – Jókai Napokat rendeznek Balatonfüreden. A rendezvényen Jókai Mórra emlékeznek. Az író egykori villája, ahol az Aranyember című regényét írta, ma már múzeum, de a Jókai emléke ezer más módon is él még a Balaton-parti településen. Április 30-án, szombaton a Koloska-völgyben népi játszóház, a balatonfüredi erdőt bemutató rövid geotúra, bábszínházi előadás, tánccsoportok, citeramuzsika várja a közönséget. Ezzel egy időben a völgyben Jókai-bableves főzőverseny zajlik: közel hatvan, 3-3 fős csapat méri majd össze gasztronómiai tudását értékes nyereményekért.

Palacsintás királyt és királynőt is választanak szombaton a balatongyöröki Jüngling Zoltán Közösségi Házban. A Palacsintafesztiválon rántott, göngyölt, csúsztatott és mindenféle más izgalmas palacsintafajta megkóstolható lesz majd. A torkoskodás mellett táncműsor, játszóház és természetesen búcsúbuli is lesz a Brass&Roll zenekar közreműködésével

TERMÉSZET – Farkas Majálist tartanak a Hortobágyi Vadasparkban május 1-jén, vasárnap. A 10 órakor kezdődő programban szakvezetéses séta szerepel, melynek során megismerhetjük a szürke farkasok egy napját, részt vehetünk látványetetésen, és megtudhatjuk, vajon kell-e tartanunk ezektől az állatoktól.

BOR – Májusköszöntő családi napot tartanak szombaton Zalakaroson, ahol nem csak májusfát állítanak: az édesanyákat is köszöntik, sőt, ajándékkal várják őket a Gyógyfürdő téren. 14:00 órától kirakodóvásárral indul a program, ahol a könyék legjobb borházai is bemutatkoznak. Az este Éder Gabee koncertjével ér véget.

Az V. Egri Csillag Borfesztiválon 25 borászat 50 borát ismerhetjük meg. Pénteken a Koachrome, Fekete Jenő és Ed Philips and the Memphis Patrol színesítik majd a programot, szombaton többek között a Roy és Ádám Trió és a Sky Fanatic áll a színpadra. Vasárnap a Solclap Budapest, az Ethnofil és a Gourmand adják majd egymásnak a mikrofont a Dobó téren.

BorZsongást rendeznek a villányi borvidéken is. Pincészetek és vendéglátóhelyek fogtak össze, hogy minél színesebb programmal, ízzel és élménnyel csábítsák a Villányba a borok szerelmeseit. Palkonyától Kisharsányig, Villánytól Siklós-Máriagyűdig dugószobrász verrsennyel, grill ételekkel, boros- és gasztroprogramokkal telnek meg a pincék.

SPORT – Tartalmas sportprogramok várnak ránk szombaton Tatán, ahol a Vízreszállás napját ünnepeljük majd. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ előtti téren a különböző vízi programoké lesz a nap: évadnyitó vitorlásverseny, kajakváltó, sárkányhajó verseny, vízi felvonulás és a legújabb vizes sporteszközök bemutatójára kerül majd sor.

 TÁNC VILÁGNAPJA– Árpilis 30-án, Szombathelyen, az Agorán 3 helyszínen mutatkoznak be a város táncosai. Balett, néptánc és sok más műfaj szerepel majd a színpadon. A műsorral a tánc világnapját ünneplik majd a környék legjobb egyesületei.

KONCERT – Fergeteges strandnyitó party-val indítják a szezont a hajdúszoboszlói élményfürdőben. Szombaton Janicsák Veca, Dér Heni és Majka&Curtis zenéjére bulizhatunk.

 Forrás: itthon.hu

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda