BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Tatai Patara

19
Apr

Török kori Történelmi Fesztivál
2011. május 20 - 22.
Tata Tatai Vár és Eszterházy kastély tér

Negyedik alkalommal lobbannak fel az ostromlók tábortüzei a tatai vár alatt a Tatai Patara 1597 török kori történelmi fesztiválon. Három napos időutazás 1597-be – ezt a különleges kalandot kínálja ez a  rendezvény 2011. május 20-22. között.

A 2011. évi programok
A programok 2011. május 20-22. között zajlanak Tatán, a festői Öreg-tó partjára támaszkodó vár és az ugyancsak a vízre néző Eszterházy kastély ősfákkal övezett környezetében.

2011. MÁJUS 20. péntek
Az 1597-es események tiszteletére állított emléktábla koszorúzására 17 órakor kerül sor várban. Este színpompás felvonulás és mustra, azaz a harcoló seregek bemutatása keretében Tata város polgármestere nyitja meg a fesztivált.

2011. MÁJUS 21. szombat
A rendezvény főnapján délelőtt fél tíztől az európai török kori katonai hagyományőrzés talán leglátványosabb vízi és szárazföldi csatajeleneteivel, valamint korabeli vásári-bazári forgataggal várják a nézőket. A főkapu elleni sorsdöntő támadás újrajátszása (a nevezetes patara felrobbantásával) 17 órakor indul.
A hadieseményeket a „Dobunkat perdítvén” címmel megrendezésre kerülő Első Történelmi Katonazenekari Találkozó résztvevőinek előadásai kötik össze. 21 órától a várban győzelmi mulatságot rendezmrk. A közönség feledhetetlen estét tölthet a csatában résztvevő katonai hagyományőrző csoportokkal, akik korabeli zenével, tánccal ünneplik meg győzelmüket. Az est során az ünneplőkhöz népszerű előadók is érkeznek. A késő estébe nyúló mulatság sztárvendége a tervek szerint Mészáros Árpád Zsolt lesz.

2011. MÁJUS 22. vasárnap
A fesztivál a nemzetközi katonai hagyományőr csapatok egész napos bemutatóival zárul. Ennek főeseménye a valóságos  kontinentális viadallá váló „Kivagyi”  vitézi próba az Eszterházy téren. A versenyre horvát, cseh, német, szlovák, belga, lengyel, magyar hagyományőrök is beneveztek. Délután kulturális programmal várják a családokat a várudvarban.

Forrás:  http://zo-fi.hu/tataipatara/    

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda