BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Zenés Állatkerti Esték 2011.

28
Jun

2011.07.06.-08.17.

A „Zenés Állatkerti Esték” a hangulatos Nagy-tó parti helyszínen kerülnek megrendezésre. Az előző évek sikeres állatkerti hangversenysorozatait követően a nyár folyamán hét koncertet szervezünk. A koncertek 20:30-kor kezdődnek, de vendégeink a koncertjeggyel már 19:00 órától beléphetnek a kertbe, meglátogathatják az Akváriumot és a Pálmaházat, és gyönyörködhetnek a tóparti naplementében.

Az öreg platánfák alatt gyertyafénynél lehet vacsorázni az Állatkert éttermében, nyitva tart a pálmaházi Gundel Kávézó terasza is, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a tóra. A nyár folyamán mindenki ízlésének megfelelő zenei stílusból választhat. Hangversenysorozatunkban elsősorban a jazz, a dixieland, a klezmer zene legkiválóbb képviselői lépnek fel, de kínálatunkban szerepel a könnyedebb komolyzene is.

Programok:

július 6. szerda (esőnap: július 7.) :  Az állatok fals hangjai
Igazi csemege az állatkerti Nagytó partján a különleges zeneműfajok rajongóinak. Az együttes Magyarország legnevesebb, nemzetközi szinten is elismert a capella produkciója. Rendszeresen jelen vannak Európa jazz, a capella és gospel fesztiváljain.

július 13. szerda (esőnap: július 14.): Indiai klasszikus művészetek estje
Az Állatkert egzotikus világában egy egyedülállóan misztikus előadás, amelyen klasszikus indiai zenékkel és táncokkal a legjobb hazai előadók és Sharmila Sharma, koncertsorozatunk egyetlen Európán kívüli művésze röpíti el képzeletben a közönséget a távoli országba.

július 20. szerda (esőnap: július 21.): A trillától a trombitáig…
A dixieland muzsika nagyon jól szól az Állatkertben! Különösen, ha ismét a műfaj koronázatlan királyai adják elő világszerte ismert és elismert zenéjüket. A jubileumi koncertsorozatot világslágerekkel teszik feledhetetlenné – New Orleans és Amerika után ezúttal a Budapesti Állatkert színpadán.

július 27. szerda (esőnap: július 28.): Tasmán ördög helyett…
…az ördög hegedűse az Állatkertben! Az öntörvényű csodamuzsikus azt csinál a zenével, amit akar. És velünk is. Nincsenek határok, nincs stílus. Pontosabban a stílus ő maga. Ráadásul Dresch Mihály! A Pálmaház és a Nagytó inspiráló hatására egyedi és megismételhetetlen koncertélményben lehet része!

augusztus 3. szerda (esőnap: augusztus 4.): Múltból a jövőbe
A 99 éve másodszor megnyitott Állatkertben sétálók még eredetiben hallhatták azokat a melódiákat, amelyeket most a Hot Jazz Band és Bolba Éva idéznek fel. A régi filmslágerek és a jazzkorszak népszerű szórakoztató zenéje a mai napig megdobogtatják a szíveket egy forró nyárestén.

augusztus 10. szerda (esőnap: augusztus 11.): Két-, négy-, és százlábúak, táncra fel!
Az Állatkert megnyitásának 145 éves jubileuma alkalmából egy vérbeli budapesti produkció, a legnemesebb cigányzenével és kitűnő dalokkal! A nagyszerű zenekar mellett Behumi Dóri, Keleti András és Frenk közreműködése biztosítja a kitűnő hangulatot: a Budapest Bár biztos garanciát jelent egy állati jó bulira!

augusztus 17. szerda (esőnap: augusztus 19.): Virágzó örökzöldek
Szokás szerint bombasiker. A tradicionális zsidó muzsika idén is utat talál a közönség szívéhez. Saját szerzeményeik és a zenei átiratok ritmusa még a széklábakat is megmozgatja az Állatkert nézőterén… A művészek ezúttal az elmúlt húsz év legsikeresebb előadásaiból szemezgetnek.

Jegyinformációk: http://www.zoobudapest.com/koncert

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda