BELÉPÉS

BELÉPÉS


TÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Magyarország > Budapest >

Üdv a fedélzeten! - Budapesti hajós program

Üdv a fedélzeten! - Budapesti hajós program

Sétahajózás Budapesten, Világhírű Titanic kiállítással
Típusa:
Városlátogatás
Utazás módja:
Úticél:
Magyarország, Budapest
Utazás időtartama:
nap
Indulás helye:
Indulás ideje:
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Üdv a fedélzeten! - Budapesti hajós program

Az iskolaikirandulas.hu sok szeretettel várja az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat szórakoztató, interaktív 1 napos budapesti HAJÓS programcsomagjával!


A fizetendő tételek megjelenítéséhez kérjük válasszon az indulási időpontok és helyszínek közül!

Program

Lehetséges program iskolás csoportok részére):
(csoportokra szabott programok - vasúthoz kötött érkezési és távozási időpontok figyelembevételével, valamint a jelentkezés beérkezésének és programhelyszínek telítettségének függvénye szerint alakul)

Érkezés a pályaudvarra, ahol csoportkísérő idegenvezetőink várják a csoportot. Külön autóbusszal megkezdjük városnéző túránkat!

Buszos városnézés: Hősök-tere - Városliget - Andrássy út - Magyar Állami Operaház - Szent István Bazilika - Parlament - Budai Várnegyed (idő függvényében)

Gyalogos városnézés: Hősök-tere - Vajdahunyad vára vagy Budai Várnegyed: séta a Budai várban, Halászbástya és Mátyás-templom kívülről (idő függvényében)

Parlament: A magyar országgyűlés épületét és a koronázási jelvényeket közel egy órás látogatás során belső vezetővel tekinthetik meg vagy Múzeumlátogatás (állandó kiállítás megtekintése tárlatvezetés nélkül)Az Országház vagy egy országos hatáskörű múzeum megtekintésével igénybe vehető a díjmentes vasúti utazás.

Dunai sétahajózás, magyar nyelvű idegenvezetéssel (1 óra időtartamban)

Világhírű Titanic kiállítás

A diákok megismerhetik a nagy tengereken átívelő felfedezéseket, technikai találmányokat, művészeti mozgalmak történeteit, és az első világháborúhoz vezető politikai helyzetről is átfogó képet kapnak.

A bejáratnál a látogatók egy beszállókártyát kapnak egy valódi Titanic utas nevével, a kiállítást egy különleges időutazásként élhetik át a tengerjáró fedélzetén. A kabinok, a gépház és az ebédlő részletes rekonstrukciójának köszönhetően a látogatók átérezhetik a 20. század elejének légkörét, a korabeli luxust és a szegénységet is.

A helyszínen ingyenesen elérhető audio guide készülék biztosítja a látogatók számára a legteljesebb élményt.

 


Kiállításról további információ:

 

Az egyedülálló kiállításon több száz eredeti műtárgyat mutatnak be a híres hajóroncsból.

Az egyes kiállítási területeken megtekinthetők többek közt a hajó technikai felszerelései, bútorok, valamint az utasok személyes tárgyai, például ruhák, ékszerek és pénztárcák.

A tárlat önálló magyar részleggel rendelkezik, ahol a kor helyi történelmi eseményei mellett bemutatják a Titanic magyar vonatkozású történeteit.

A Titanic volt a kor legnagyobb személyi transzatlanti hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Utasokat és postai küldeményeket szállított Európa és Észak-Amerika között. A nagy transzatlanti hajók szimbolizálták a 20.század elejének hatalmas fejlődését és a technológia új korszakának kezdetét. Azonban a Titanic elsüllyedt az első útja során az Atlanti-óceánon, 1912. április 15-én. Több mint 1500 ember vesztette életét ezen az éjszakán.

A tárlat hitelesen mutatja be a XX. század elejének társadalmi és politikai helyzetét, történelmi kapcsolatait, Magyarországon és a világ többi részén. A fiatalabb korosztály számára elmagyarázza a század elején bekövetkezett óriási kivándorlási hullámot, amikor ezrek menekültek el Európából a szegénység és a közelgő első világháború elöl, hogy megvalósítsák álmaikat Amerikában.


A program sorrendje változhat!

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda