BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Ausztria > Graz >

Óváros

Advent Grazban

Típusa:
Városlátogatás
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Ausztria, Graz
Utazás időtartama:
1 nap
Minimális létszám:
45 fő
Ajánlott életkorok:
mindenkinek, kivéve baba (0-2 év) és ovis (3-6 év)
Ár:
7990 Ft-tól*
* Budapesti indulással és 47 fős csoporttal számolva
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Advent Grazban

Karácsonyi fényözön, adventi vásárok, több tonna jégből készült jászol, világító adventi naptár a városházán és koncertek várják a karácsony előtt Grazba látogatókat.

Kiegészítő információk
Az utazásról:

Felsőkategóriás autóbusszal.

Az ár nem tartalmazza

Várhegy sikló: kb. 2 €/fő/irány.
A csoport más belépőjegy köteles látnivalót nem tekint meg.

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza az utazást felsőkategóriás autóbusszal (légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések) és csoportkísérő idegenvezetést.

Program

Indulás a választott felszállási helyről a kora reggeli órákban.
Egy rövidebb pihenőt követően érkezés Grazba, ahol a város főbb nevezetességeit tekintjük meg kívülről: Óratorony, Operaház, és a csodálatos óvárosi főtér.
Az Óratorony harangjátéka alatt az épület oromzatán egy fából készült párocska táncol. A végén előbukkan egy aranykakas is, ami három szólamban kukorékol.
Siklóval lehetőség nyílik felmenni a Várhegyre is. A pálya emelkedése 61%-os, amelyet mintegy 4 perc alatt gyűr le a sikló. 2004 óta a sikló kocsijainak teteje üvegezettek, így a rövid utazás alatt is szép kilátás nyílik az óvárosra.

Ezt követően kezdetét veszi szabadidőnk a karácsonyi pompába öltözött városban.
Az állítás, mely szerint Graz Ausztria adventi fővárosa is lehetne, minden különösebb indoklás nélkül megállja a helyét – hiszen alig találni még egy olyan osztrák települést, ahol a város életében ilyen nagy szerepet játszana a karácsonyi időszak. A város különlegessége ilyenkor a kb. 50 tonna jégből faragott Adventi Betlehem, de a Városházán látható hatalmas kalendáriumot is érdemes megtekinteni. Az óváros valamennyi nagyobb terén adventi vásárok várják az érdeklődőket. Karácsonyfadíszek, kézműves alkotások és különleges ajándékok közül válogathatnak, a vásárt pedig belengi a karácsonyi sütemények és regionális finomságok, valamint a gőzölgő forralt bor, a gyümölcsbor és a puncs édeskés illata.

Visszaindulás a késő délutáni órákban.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda