BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Csehország > Prága >

Prága_utazás_millenniumutazas.hu

Advent Prágában

Típusa:
Városlátogatás
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Csehország, Prága
Utazás időtartama:
3 nap / 2 éjszaka
Minimális létszám:
45 fő
Ajánlott életkorok:
felsős (10-15 év), ifjúsági (15-18 év), felnőtt (18-65 év) és nyugdíjas (65 év felett)
Ár:
34900 Ft-tól*
* Budapesti indulással és 47 fős csoporttal számolva
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Advent Prágában

Prága nagyon szép város. Nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb fővárosa, csupa hangulat, csupa kedély, csupa báj. Fedezzük fel együtt az adventi fényekben pompázó Prága gyöngyszemeit, ne hagyja ki!
Ha az Adventet Prágában szeretné tölteni, biztos lehet benne, hogy nagyon jól fogja érezni magát. Prága nem csak karácsony napján csodálatos, már november közepétől ünnepi légkört áraszt, néhány üzlet még ennél is korábban. Az utcák színes fényekben pompáznak, a gyönyörű kirakatok a boltokba csábítják a vásárlókat, megnyitnak a karácsonyi vásárok és minden nagyobb téren karácsonyfa magasodik. Ez a varázslatos karácsonyi hangulat egészen december végéig kitart, szilveszter napjáig.

Kiegészítő információk
Az utazásról:

Utazás felső kategóriás autóbusszal.

A szállásról:

3 csillagos szállodában

Az elhelyezésről:

2 ágyas, fürdőszobás szobákban. 1 illetve 3 ágyas szobák is foglalhatók

Az ellátásról:

Büféreggeli
Felár ellenében menüvacsora

Igényeik szerinti időpontban és indulási helyszínnel!
Árakért forduljon Irodánkhoz!
Az árak dátum, létszám és indulási helyszín függvényében változhatnak!

Az ár nem tartalmazza

Módosítási díj:  3.000 Ft / foglalás (név, felszállási helyszín módosítás)

Belépők és fakultatív programok tájékoztató árai, helyi valutában, a helyszínen fizetendők.

  • Prágai Vár (kiskör: Katedrális, Vár, Arany Utcácska): CZK 290,-/fő
  • St. Vitus déli kilátótornya: CZK 150,-/fő

Fakultatív programok:

  • Fakultatív sörvacsora: 580 CZK / fő (aperitif + 3 fogás + 0,5 l sör vagy pohár üdítő)
  • Fakultatív egy órás hajókázás a Moldván: 320 CZK / fő vagy 12 EUR / fő
  • Fakultatív sörgyárlátogatás kóstolóval: 260 CZK/fő

A fakultatív programokat az idegenvezetőnél tudják befizetni CZK-ban illetve a hajókázást EUR-ban is lehet (min. 10 fő jelentkezése esetén indul).

Az ár tartalmazza
  • utazást felsőkategóriás autóbusszal,
  • a szállást prágai szállodában,
  • büféreggelivel,
  • valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Program

1. nap:
Indulás kora reggel - rövid pihenőkkel - utazás Csehországba. Érkezés kora délután Prágába. A délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óváros téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. A szabadprogram során elvegyülhetünk az Óváros téren található adventi vásárban. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap:
Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár. Sétánkat a Strahov kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet. Szép időben érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek. Este fakultatív 3 fogásos sörvacsora egy hangulatos prágai étteremben. A vacsora után lehetőségünk lesz sétálgatni az adventi fényekkel kivilágított prágai utcákon, vásárlási lehetőség az adventi vásárok valamelyikén.

3. nap:
Reggeli után szabadprogram illetve időjárástól függően fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Majd tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött fakultatív gyárlátogatást teszünk a Staropramen sörgyárban, majd kora délután búcsúzunk Prágától. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda