BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Ausztria > Bécs >

Bécsi osztálykirándulás - A történelmi Bécs

Bécsi osztálykirándulás - A történelmi Bécs

Schönbrunni kastély - Hofburg - Városnézés
Típusa:
Városlátogatás
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Ausztria, Bécs
Utazás időtartama:
1 nap
Minimális létszám:
45 fő
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Ár:
6990 Ft-tól*
* Budapesti indulással és 47 fős csoporttal számolva
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Bécsi osztálykirándulás - A történelmi Bécs

Egynapos buszos utazásra Bécsbe, Hofburglátogatással, Schönbrunn-i kastély és parklátogatással. Látogatás egy csodálatos uralkodói palotába, séta az idegenvezetővel Bécs utcáin.

Napunkat a világörökség részét képező Schönbrunn-i kastélynál, a Habsburg császári család nyári rezidenciájánál kezdjük. A Schönbrunn-i kastély Ausztria leglátogatottabb és legismertebb látnivalója, Bécs szimbóluma. Látogatásunk átvezet minket a pazar lakosztályokon, ahol egykoron Ferenc József fogadta magas rangú vendégeit.

A Schönbrunn-i kastélylátogatás után délután Habsburg-dinasztia egykori rezidenciájában, Bécs „várában”. Izgalmas felfedezőtúra a császári palota szárnyaiban, ahol egy belépővel, három látnivalót tekinthetünk meg!

18 épületszárny, 19 udvar, 2600 helység alkotja a Habsburg-dinasztia legcsodálatosabb palotáját, amely az évszázadok alatt folyamatosan bővült. Részei jelképes tükörképei a koroknak, amelyben elkészültek. A Hofburg mintegy 600 éven keresztül volt a Habsburg birodalom legfőbb kastélya, ma pedig, mintegy folytatva ezt az örökséget, az osztrák köztársasági elnök rezidenciája.

A Hofburg varázsát az adja, hogy egyetlen belépőjeggyel három felbecsülhetetlen értékű gyűjteményt látogatunk meg. A Habsburg császárok díszes lakosztályainak felkeresése mellett, az Ezüstkamrában az uralkodók személyes és udvari ezüstkincseiben, porcelán készleteiben gyönyörködhetünk. Kedvenc királynénk emlékét őrzi a Sisi Múzeum, ahol Erzsébet személyes tárgyai, sporteszközei, ékszerei és lélegzetelállító ruhái által még közelebbről megismerkedhetünk a legendás uralkodónő életével. Közben látogatásunk végigvezet minket az épület több szárnyán, rejtett belső udvarokra tekinthetünk le, elképzelhetjük miként fogadták a császárok vendégeiket az impozáns falak között.


Az egynapos adventi bécsi utazás ideje alatt idegenvezetőnk érdekes információkkal teszi látogatásunkat még emlékezetesebbé.

Kiegészítő információk
Az utazásról:

Felsőkategóriás autóbusszal. Felszereltség: légkondicionálás, állítható-bővíthető ülések. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy téli időszakban a fagyveszély miatt buszainkon nem üzemel a büfé és a WC.

Zárt csoportoknak bármely más napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat!

Igény szerinti időpontban, akár több napra, tetszőleges indulási helyszínnel! Árakért forduljon Irodánkhoz! Az árak időpont, létszám, program és indulási helyszín fügvvényében változhat!

Az ár nem tartalmazza

Belépőjegyek:

Hofburg: Császári Rezidenciák, Sisi Múzeum, Ezüstkincstár audio-guide-dal vagy leírással:
11,5 € felnőtt
10,5 € diák
(19-25 éves korig, nemzetközi diákigazolvány szükséges)
7 € gyerek
(6-18 éves korig)
5,5 € iskoláscsoportoknak (6-18 éves korig)

Schönbrunni Kastély (Grand Tour audioguide-dal): Felnőtt: 14,5 €; Diák (19-25 éves korig, nemzetközi diákigazolvánnyal): 13,2 €; Gyerek (6-18,99 éves korig): 9,5 €; Iskolás csoportoknak 7,9 €.

Az ár tartalmazza
  • utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • csoportkísérő idegenvezetést

Program

  • Kora reggeli indulás a kívánt felszállási helyről. 
  • Utazás és ismerkedés az elsuhanó tájjal, Ausztriával, Béccsel. 
  • Első állomásunk a Schönbrunn-i kastély, ahol a látogatás során 40 pompázatos termen sétálhatunk végig az őrszobától kezdve egészen Sisi hálószalonjáig.
  • Látogatás a Hofburgban. A császári lakosztályok, az Ezüstkamra és a Sisi Múzeum megtekintése.
  • Autóbusszal haladunk tovább a város központjába, miközben ismerkedünk Bécs látnivalóival, gyönyörködünk a Wien folyó partján fekvő szecessziós házakban (az autóbusz útvonala a forgalmi helyzettől függően némileg módosulhat) és idegenvezetőnk ismerteti a további programot.
  • Városnéző séta idegenvezetőnkkel a belvárosban. 
  • Este indulás vissza Magyarországra.
© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda