BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Magyarország > Szarvas >

Mini Magyarorszag terkep_Magyarorszag_utazas_millenniumutazas.hu

Mini Magyarország a Szarvasi Arborétumban

Típusa:
Országjárás, Pedagógus kirándulás
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Magyarország, Szarvas
Utazás időtartama:
1 nap
Minimális létszám:
40 fő
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Ár:
6900 Ft-tól*
* Budapesti indulással és 47 fős csoporttal számolva
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Mini Magyarország a Szarvasi Arborétumban

Hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence mértani középpontjában április 10-én megnyílt az ország legújabb látványossága, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató makettpark Szarvas eddigi történetnek egyik legnagyobb turisztikai fejlesztése.

Kiegészítő információk
Az utazásról:

autóbusszal

Az ellátásról:

ellátás nélkül

Igény szerinti időpontban, akár több napos kirándulással egybekötve, tetszőleges indulási helyszínnel! Csoportszervezői kedvezmények! Kérje ajánlatunkat Irodánktól!

Az ár tartalmazza
  • utazás autóbusszal
  • idegenvezezés, asszisztencia
  • belépő (Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország)

Program

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában nyílt meg Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország. Az élménypark megalkotását a brüsszeli Mini Europe ihlette. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Békés megye szívében található arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Családi, baráti kirándulások, osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák, munkahelyi csapatépítő túrák helyszíne, nyugdíjas klubok kirándulásainak célpontja, ahol néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt. Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, köztük például a szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben.

A Mini Magyarország és a Szarvasi Arborétum együtt olyan komplex program, amely Kelet-Közép-Európa történelmét, hagyományait, növény- és állatvilágát egy helyen mutatja be és hozza közel a látogatókhoz.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda