BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Magyarország > Veszprém >

Zirc_Magyarország_xutazas.hu

Veszprém - Herend - Zirc

Típusa:
Városlátogatás, Országjárás
Utazás módja:
Busz
Úticélok:
Magyarország, Veszprém => Herend => Zirc
Utazás időtartama:
1 nap
Minimális létszám:
40 fő
Ajánlott életkor:
Ár:
6490 Ft-tól*
* Budapesti indulással és 47 fős csoporttal számolva
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Veszprém - Herend - Zirc

Veszprém csendes, szemérmes város, figyelni kell rá. Sokat kell sétálni utcáin, terein, hogy megértsük sajátos lelkületét. Hallgatni kell a harangzúgást, figyelni kell a falait, épületeit. Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár...

A Fejes-völgyben bújik meg a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az állatkert mellett a Veszprémvölgy felújított rendezvénytere, sétaútjai, játszóterei várják a családokat aktív pihenésre, kikapcsolódásra.


 

Kiegészítő információk
Az utazásról:

Autóbusszal

Az ellátásról:

önellátás

Igény szerinti időpontban, akár több napra, tetszőleges indulási helyszínnel! Árakért forduljon Irodánkhoz!

Az ár tartalmazza

- utazás autóbbusszal

- idegenvezetés, asszisztencia

Program

Látogassunk el a „Királynék városába”, Magyarország legmagasabban fekvő megyeszékhelyére. Sétáljunk egyet a várnegyedben és csodáljuk meg a kilátást a Szent István völgyhídra. A „Királynék városa” után felkeressük a királynők porcelánját, a világhírű herendi porcelángyárat. Betekintést nyerhetünk a gyönyörű porcelánkülönlegességek múltjába, a Minimanufaktúra látogatás során pedig saját szemünkkel csodálhatjuk meg, hogyan születik meg a híres porcelán. A zirci arborétum hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye, az 1182-ben Zircen letelepedett ciszterci rend hozta létre. Mintegy hatszáz fa- és cserjefaj, illetve fajta, szín- és formagazdagságát élvezheti az idelátogató.


© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda