BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Ausztria > Bécs >

A Zene Háza - Haus der Musik_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

A Zene Háza - Haus der Musik

Típusa:
Múzeum, Kiállítás, Galéria, Zenetörténeti
Úticél:
Ausztria, Bécs
Ajánlott életkorok:
mindenkinek, kivéve baba (0-2 év)
Leírás
Árak
Térkép

A Zene Háza - Haus der Musik

A BÉCSI ZENE HÁZA különleges zenei utazásra csábítja látogatóit. Hat szinten, valóságos és virtuális élménytermekben csendül fel a zene, és mutatja meg igazi arcát. Információközlés, oktatás és szórakoztatás – ez a három alapelv jelenti a BÉCSI ZENE HÁZA filozófiáját. Az élmény és a megismerés összekapcsolása éppoly hatásos, mint szórakoztató.

A földszint
Az előcsarnok körül elhelyezkedő üzletekben a zene témájához minden szükséges eszköz megtalálható: hangszerek, nagyértékü hifi-berendezések, információ és tanácsadás. Kikapcsolódást nyújt az üvegtetővel fedett belső udvari kávézó.

Az első szint
Az első szinten, a palota egykori dísztermeiben kapott helyet a Bécsi Filharmonikusok Múzeuma. Ez a múzeum a BÉCSI ZENE HÁZA egyéb szintjeitől elkülönülve látogatható – egy „magába zárkózó” világ, amelyben a zenekar sajátos hangzásvilágával mutatja be történetét.

„Fülünknél fogva” vezetnek be a hangok és hangzások csodálatos világába. A látogatók sok évvel születésük után újra átérzik első zenei élményüket, a „prenatális érzéki zúgást”. Az Instrumentariumban gigantikus hangszereket ismerhetnek meg. Az ehhez kapcsolódó Polyphonium a világ hangjainak „gyűjtőhelye”: a mikro- és makrokozmoszból, az ember és környezetéből származó zajok, hangzások és hangok kavalkádja, amelyekből kellemes melódia kerekedik. Ennek a sajátos „hangorgiának” a létrehozását a legkorszerűbb keverőpultok és multimédia berendezések, különleges kiállítási tárgyak és computer-szimulációk teszik lehetővé.

A harmadik szint – A történelem lapjai: a bécsi zenei tradíciók
Számtalan jelentős zenei egyéniség élt ebben a városban, és teremtették meg zenei világhírnevét. Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Strauß, Mahler, a Második bécsi iskola Schönberggel, Berggel és Webernnel – velük korhű környezetben, a Történelem-szinten ismerkedhetnek meg a látogatók. Életükről dokumentumok, modellek, ruházatok, színházi cédulák, partitúrák, feljegyzések és személyes tárgyak mesélnek. Filmek és adatbázisok segítenek eligazodni a nagymesterek életében, és mélyítik el a könnyedén tanulás élményét. A Történelemszint tartalmi részét rendszeres időközönként megújítják, így mindig újabb és újabb aspektusok kerülnek napvilágra. Vezényelje egyszer Ön is a Bécsi Filharmonikusokat! A Virtuális karmester ezt minden látogatónak lehetővé teszi. A zenészek engedelmeskednek a karmesteri pálcának, követik tempóját és ritmusát, a jó teljesítményt pedig szíves tapssal jutalmazzák. Mindenesetre a zenekar türelme sem határtalan... A Virtuális karmester egy interaktív berendezés, amelyet kizárólag a BÉCSI ZENE HÁZA számára fejlesztettek.

Árak

Árakról érdeklődjön Irodánktól!

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda