BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Debrecen >

Déri Múzeum_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Déri Múzeum

Típusa:
Kirándulás, Múzeum, Kiállítás, Galéria
Úticél:
Magyarország, Debrecen
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Alapár:
500 HUF-tól
Leírás
Árak
Térkép

Déri Múzeum

Debrecen központjában, a Déri tér 1. szám alatt található a neobarokk stílusú, európai hírű Déri Múzeum, mely Györgyi Dénes és Münnich Aladár tervei alapján épült, és 1930-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A múzeum különleges tárgyi anyagának alapját az 1902-ben Löfkovics Artúr ékszerész-műgyűjtő kezdeményezésére és adományából megalakult Városi Múzeum anyaga képezte. Nagy jelentőségű volt, hogy 1920-ban Déri Frigyes (1852–1924) bécsi selyemgyáros egyedülálló művelődéstörténeti gyűjteményét Debrecen városának ajándékozta. Bátyja példáját követve, 1938-ban Déri György a Kárpát-medence minden népének népművészeti alkotásaiból álló, páratlan gyűjteményét adományozta a múzeumnak. Ezt követően neves néprajzkutatók, történészek, régészek gyarapították tovább kitartó gyűjtőmunkájukkal a gazdag tárgyegyüttest. A Déri Múzeum Munkácsy Teremében látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiája: a Krisztus Pilátus előtt (1881), a Golgota (1884) és az Ecce Homo! (1896). Használják ki az alkalmat, tekintsék meg a Déri gyűjteményt és Munkácsy Mihály híres alkotásait, és tegyenek egy sétát a Déri Múzeum kincsei között!

Megközelítés: Villamossal (1-es) a Nagyállomástól a Nagytemplomig, majd gyalog kb. 100 m. Helyi járatú autóbusszal a Nagyállomástól, vagy az Autóbuszállomástól (10, 14, 32-es) a Bethlen utcai megállóig, majd gyalog 50 méter.

ELÉRHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK:

  • tárlatvezetés
  • múzeumpedagógiai foglalkozás

Árak

Alapár: 
500 HUF
Diák és nyugdíjas
300 HUF

Csoportos árakról, érdeklődjön irodánktól.

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda