BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Esztergom >

Duna-Ipoly Nemzeti Park - Esztergomi Bemutatóközpont_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Duna-Ipoly Nemzeti Park - Esztergomi Bemutatóközpont

Típusa:
Látnivalók, Nemzeti park
Úticél:
Magyarország, Esztergom
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

Duna-Ipoly Nemzeti Park - Esztergomi Bemutatóközpont

A Duna–Ipoly Nemzeti Park hazánk leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva az Ipoly érintett szakaszát és ártereit. Működési területe kiterjed Budapestre, Pest, Komárom-Esztergom és Fejér megyére. Számos állat- és növényfaj csak itt él Magyarországon. A ritka, kipusztulófélben lévő fajok mentésére több programot kezdtek. A Bemutatóközpont környezete több mint száz éven keresztül, 1990-ig katonai célokat szolgált, mint lőtér és gyakorlótér. A katonai hasznosítás nyomai ma is fellelhetők, de ennek ellenére rendkívül gazdag természeti értékekben, látnivalókban. A Bemutatóközpont a központja a Nemzeti Park helyi környezeti nevelésének is, aminek keretében iskolai csoportok, egyesületek, turistacsoportok számára kínálunk programokat a ma már természetvédelmi oltalom alatt álló volt katonai gyakorlótéren. A nemzeti park címerállata a havasi cincér.

Megközelítés: A Bemutatóközpont megközelíthetősége * Autóval: - Budapest felől a 10-es, majd a 117-es útról, - Dorog felől a 111-es majd a 117-es útról - Visegrád és Esztergom felől a ''Dobogókői'' - majd a ''Suzuki'' útról * Tömegközlekedéssel: Budapestről az Árpád-hídi autóbuszpályaudvarról Esztergom-Kertváros Laktanya megállóig. A Bemutatóközpont a buszmegállótól keletre, körülbelül 400 m-re található.

Parkolás: A járműveket a Bemutatóközpont melletti kiépített parkoló várja

Érdekességek a közelben: Esztergomi Bazilika Babits Emlékház Visegrád: Felelgvár Visegrádi Mátyás Király Múzeum

További kérdés esetén:
Mobil: +36 70 469 9890, +3670 320 5265

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda