BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > > >

Fővárosi Állat- és Növénykert_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Fővárosi Állat- és Növénykert

Típusa:
Állat- és növénykert, Látnivalók
Úticél:
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. 1866. augusztus 9-i megnyitásától egészen az 1950-es évekig, az első vidéki állatkertek megalapításáig, az ország egyetlen állatkertje volt. Az állat- és növénykertként működő intézmény az ország egyik leglátogatottabb kulturális közintézménye: évente 1-1,1 millió fő keresi fel látogatóként. A korszerű állatkertek többségéhez hasonlóan fő tevékenységi köre a természetvédelem, az oktatás, a természetközeli szabadidős program biztosítása, valamint a tudományos kutatás. Történetéből, és ezzel összefüggő sajátosságaiból adódóan további célkitűzései közé tartozik a kulturális örökség védelme és gazdagítása is.

Megközelítés: Az Állatkert a Városligetben található. A millenniumi földalatti vasúttal, a 72-es, 75-ös és 79-es trolibuszokkal, valamint a 4-es, a 20-as és a 30-as autóbuszokkal.

Érdekességek a közelben: Városliget Hősök tere Széchenyi Fürdő Vidámpark Fővárosi Nagycirkusz Közlekedési Múzeum Szépművészeti Múzeum Műcsarnok Gundel Étterem Vajdahunyad vára

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda