BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Kaposvár >

Meistro Lovastanya_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Meistro Lovastanya

Típusa:
Lovaglás, Lovastábor, Sport, Aktív pihenés
Úticél:
Magyarország, Kaposvár
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

Meistro Lovastanya

Lovastanyánk a Dunántúl legszebb tájaival dicsekedhető, Somogyország közepén, a Balatontól 45 km-re lévő megyeszékhelyen, Kaposváron található - a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában. A városközponttól alig pár percre lévő Lovas Klub kapuján belépve pulikutya barátságos csaholása jelzi, hogy attól kezdve nyugodt, falusias környezetbe, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas kis szigetre léptünk. A tízhektáros lovaskarám, a homokos lovarda, a gémeskút, a kiállított muzeális jellegű földművelő lovas eszközök, a kovácsszerszámok és a korhű öltözetek mind a múltat idézik. A lovasoktatás és a lovastúrák szervezése mellett fontosnak tartjuk a hagyományőrzést, a somogyi betyárvilág megelevenítését, a középkori lovagok harcászati szokásait, a huszárok elegáns megjelenítését. Mindezt előzetes bejelentés alapján, egy zenés lovas show-műsorban mutatjuk be. Csikósok kíséretében és a karikás ostor pattogása mellett szállítjuk vendégeinket a közelben lévő borospincénkhez, ahol kemencében sült langallóval, bográcsban főtt gulyással csinálunk kedvet a borkóstoláshoz. A borospince és a 20 km-re lévő bányai vendégházunk kiváló lovastúra állomáshely is egyben vendég-lovastúrázóknak. A lovastanya üzemeltetői minden időben nagy szeretettel fogadják a csoportosan, családi körben vagy egyedül érkező vendégeket, óvodásokat, iskolás csoportokat egy osztálykirándulásra, munkahelyi társaságokat egy összekovácsoló tréningre.

Megközelítés:
Kaposvár, Keceli bejáró

Parkolás:
Biztosított,

Érdekességek a közelben: * Kaposvár: * Csiky Gergely Színház * Csokonai fogadó * Dorottya-szálló * Aranyoroszlán patika * Vaszary Képtár

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda