BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Miskolc >

Miskolci Állatkert és Kultúrpark _program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Típusa:
Állat- és növénykert, Látnivalók
Úticél:
Magyarország, Miskolc
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Vadaspark Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertje; elődjét, a királyi vadaskertet még Nagy Lajos alapította itt 1355-ben. A mai Vadasparkot 1983. augusztus 20-án nyitották meg. Miskolcon, a Csanyikban található, közvetlenül a Bükki Nemzeti Park szomszédságában. A társadalmi munkában, alig több, mint 100 nap alatt épült parkban eredetileg csak a Bükk természetes állatvilágát mutatták be az erdőből elkerített nagyobb területeken, ahol a látogatók a kerítés mellett sétálva tekinthették meg a fák közül kilépő őzeket, szarvasokat, vaddisznókat. 1993-ban fejlesztések kezdődtek az állatkertben, amely mára jelentős átalakuláson ment át. A Vadaspark már nemcsak a környék vadvilágát mutatja be 21,2 hektáros területén, hanem egzotikusabb állatokat is, mint a teve, a madagaszkári félmajom, a strucc és a különböző papagájfajok, de számos nagyragadozó is él itt, például bengáli tigris és leopárd. Itt található Közép-Európa legnagyobb farkasfalkája. A vadasparkot jelenleg csaknem ötszáz állat lakja, 95 fajból. Külön érdekesség az Európában egyedülálló, 1998-ban indított természetvédelmi szoborpark létesítése, ahol kipusztult állatok életnagyságú szobrai tekinthetőek meg. A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a természetet óvni kell. A szoborparkban ezen kívül emléket állítanak világhírű természettudósoknak is. Itt található a világ első 1998. október 4-én átadott Gerald Durrell-szobra.

Megközelítés: * Autóval: Állatkertünk a városban mindenhol ki van táblázva (EU szabvány közlekedési tájékoztató táblákkal - ZOO). HA Lillafüred felé haladunk, akkor mielőtt elhagynánk Miskolcot, jobbra kell felkanyarodni a hegyre (itt egy kb. 6 négyzetméteres párduc-fotó ezt jelzi is). * Busszal a város hossztengelyén végighaladó 1-es busszal kell a végállomásig jönni (Majális-park), s innen kb. 10 perces séta a műúton.

Érdekességek a közelben: * Lillafüred: Palotaszálló Függőkert Hámori-tó Anna-mésztufabarlang István-cseppkőbarlang Herman Ottó Emlékház Pisztrángtelep Diósgyőri vár

További kérdés esetén:
Mobil: +36 70 469 9890, +3670 320 5265

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda