BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Sárvár >

Nádasdy Ferenc Múzeum_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Nádasdy Ferenc Múzeum

Típusa:
Múzeum, Kiállítás, Galéria
Úticél:
Magyarország, Sárvár
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Alapár:
800 HUF-tól
Leírás
Árak
Térkép

Nádasdy Ferenc Múzeum

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum állandó- és időszaki kiállításai mellett folyamatos programokkal várja látogatóit. A Nádasdy-vár festett díszterme, szalonjai a barokk kor hangulatát idézik. A mennyezeti freskók az erős fekete bég, Nádasdy Ferenc (1555-1604) török ellenes csatáit ábrázolják. Az oldalképek Dorffmaister István alkotásai. A bútorok a reneszánsztól a 19. századig mutatják be a lakáskultúra változásait. A Huszárok című állandó kiállítás egyike az Európában összesen négy helyen látható huszárkiállításoknak. A történeti üvegek igazi csemege, hasonlóan a bajor hercegi-királyi család ezüst- és porcelántárgyaihoz. Sárvár történetét is röviden bemutatja az állandó kiállítás. A térképkiállításon 16-18. századi Magyarországot ábrázoló térképek tekinthetők meg, köztük olyan kincsekkel, mint Lazius, Zsámboky János alkotásai.

Megközelítés: Sárvár központjában, a vár épületében.

Érdekességek a közelben: Ízelítő múzeumpedagógiai kínálatunkból: - Fegyverismeret. Történeti fegyverek a középkortól a 19. századig - Huszárvágás. A huszárok története - Vajon mi? Ismeretlen tárgyak, ismerős részletek - Neked is lehet címered! A címerek világa Öthetente vasárnap a belépőjegy mellé tárlatvezetést adunk ajándékba. A látogatók múzeumi szakemberrel nézik végig a kiállításokat, azonban minden egyes alkalommal egy-egy kiemelt tárgynál, témánál hosszabban is elidőzünk. A tárlatvezetések e napokon 10.00, 13.00, 15.00 órakor indulnak, és 90 percig tartanak. Minden évben augusztus 19-én rendezzük meg a Lidércfény című rendezvényünket, amikor változatos programokkal és meglepetésekkel várjuk a látogatókat.


ELÉRHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK:

  • tárlatvezetés
  • múzeumpedagógiai foglalkozás
  • Büfé

Árak

Alapár: 
800 HUF
Diák-nyugdíjas
400 HUF
Családi
1.600 HUF

Csoportos árakról érdeklődjön irodánknál.

További kérdés esetén:
Mobil: +36 70 469 9890, +3670 320 5265

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda