BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Ausztria > Bad Eisenkappel >

Obir Cseppköbarlang_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Obir Cseppköbarlang

Típusa:
Egyéb természeti érték, Kirándulás
Úticél:
Ausztria, Bad Eisenkappel
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

Obir Cseppköbarlang

Az Obir cseppkőbarlang, Ausztria legelbűvölőbb természeti csodája! Karintia egyik legszebb vidékén, az Unterschafferalpe hegységben található, 1078 méter magasan a Hochobir Masszívum oldalában. Ausztria ezen legdélebbi csücske 1878-ig virágzó bányavidék volt. Csodálatos panoráma nyílik innen a környező hegyekre és a gyönyörű erdőkre. A híres klimatikus gyógyüdülőhely, Bad Eisenkappel mellett található Obir Cseppkőbarlang a Föld történelmének több millió éves titkait fedi fel a látogatók előtt. A korabeli dokumentumok szerint már 1903-ban tartottak itt barlanglátogatásokat, de igazán csak 1987-től adták át az egykori bányászterületet a turisták számára. Az Obir Cseppkőbarlangban ámulatba ejtik a látogatót a 3 méter magas, kékes színű, álló cseppkőcsoportok, függő és álló cseppkövek, valamint az Európa szerte ritkaságnak számító cseppkőképződmények. A különleges Föld alatti világot a vezetés során 9 állomáson keresztül multimédiás fény-, hang- és videóeffektusokkal teszik még látványosabbá. Ha szemfülesek vagyunk, felfedezhetjük az egykoron itt dolgozó bányászok nyomait is. A barlang varázsa nehezen irható le, az embernek magának kell átélnie! Feledhetetlen kaland! A program időtartama kb. 3 óra, ebből 80-90 perc a barlanglátogatás. Az Obir cseppkőbarlang kizárólag vezetéssel látogatható!

Megközelítés: Az Obir Cseppkőbarlang Karintia egyik legszebb vidékén, az Unterschafferalpe hegységben található, 1078 méter magasan a Hochobir Masszívum oldalában. Saját gépjárműveinkkel csak Bad Eisenkappel központjáig utazhatunk, onnan kizárólag a barlang különbuszával juthatunk el a célállomásig.

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda