BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Ukrajna > Ungvár >

Vereckei-hágó, Kárpátalja
Program neve:

Szabadtéri történelemóra

Típusa:
Kirándulás
Úticélok:
Ukrajna, Ungvár => Szeklence => Munkács
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Árak
Térkép

Szabadtéri történelemóra

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Első megállónk Ungvár, ahol felkeressük a főbb látnivalókat (vár, skanzen, görög katolikus bazilika, belváros). Utunkat az Ung völgyében folytatjuk az Uzsoki-hágó irányába. Innen északra fekszik Kárpátalja talán leglátogatottabb várromja, a nevickei vár. Kárpátalját délre átszelve elérjük Visket: vacsora és szállás.

2. nap: Első megállónk Szeklence, ahol megnézzük a 17. századi katolikus fatemplomot harangházzal. Rövid pihenőt tartunk Ökörmezőn, majd „a világ tetején”, a szinevéri hágón. Utunkat folytatjuk a Szinevéri tengerszemhez (989 m-rel a tenger szintje felett), Kárpátalja egyik legmegragadóbb természeti szépségéhez, és útközben megtekintjük az Árpád-vonal egyik bunkerét is. Nagyszőlősön a Perényi-kastélyt, Tiszaújlakon a Turul-emlékművet keressük fel. Vacsora és szállás Beregszász mellett.

3. nap: Reggeli után Munkácson látogatást teszünk a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várban. A belvárosi séta során felkeressük a Rákócziak uradalmi házát, a Fejér-házat, Munkácsy Mihály emléktábláját és szobrát, valamint a római katolikus templomot is. Délután a Munkács - Szolyva (a sztálini lágerek áldozatainak emlékparkja) - Alsóverecke - Vereckeihágó (841 m) útvonalon kirándulunk. Hazafelé útba ejtjük Beregszentmiklóson a Schönborn-kastélyt. Vacsora és szállás Beregszász mellett.

4. nap: Reggeli után Csetfalva (14. századi református és a XXI. sz-i ökumenikus templom) érintésével Beregszászra érkezünk. Városnézés Beregszászon, ahol megemlékezünk számos történelmi személyről.

Árak

Igény szerinti időpontban, akár több napra, tetszőleges indulási helyszínnel! Árakért forduljon Irodánkhoz!

Árak létszám, indulási helyszín, időpont függvényében változhat!

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda