BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Zsámbék >

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház

Típusa:
Múzeum, Kiállítás, Galéria
Úticél:
Magyarország, Zsámbék
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Alapár:
400 HUF-tól
Leírás
Árak
Térkép

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház

A Keller család építtette 1740 körül a Szent Vendel-házat. A sváb népi építészeti hagyományt őrző épület jelenleg tájház. Nevét a homlokzaton látható Szent Vendel-domborműről kapta. A konyhában látható a legrégebbi zsámbéki bútordarab, egy igen régi technikával - túró és mész keverékéből készült úgynevezett kazeinnel - festett konyhaszekrény, melynek elejét négy, a tulipán, a rózsa és szegfű motívumaiból álló életfa díszíti. A konyhában látható tatai kerámiák a zsámbéki régi háztartásokban igen elterjedtek voltak. A szobába vezető ajtó kovácsoltvas sarokpántján gránátalma díszítés található, mely a termékenység egyik jelképe. A berendezés legjelentősebb darabja az 1874-es évszámot viselő szekrény, melynek festése sok jellemzőjében a Fekete-erdő vidékéről Zsámbékra települt németek hagyományait őrzi.

Megközelítés: Zsámbék megközelíthető az M1-es autópályán (Budapest felől jövet leágazás a 26-os kilométernél, Zsámbék felé táblánál). Az autópálya-matricával nem rendelkezőknek a 15-ös kilométernél Törökbálint után kell az 1-es főútra letérniük, innen Biatorbágyon át folytathatják Zsámbék felé útjukat. Az 1-es főúton Budaőrs ill. ellenkező irányból Bicske felől érhető el Zsámbék, Budakeszi felől pedig a Budakeszi-Páty főúton, a 10-es Budapest-Dorog főút felől a Piliscsaba-Tinnye-Perbál-Tök útvonalon, Fejér-megye irányából a Bicske-Mány, illetve a Bajna-Szomor útvonalakon.

Parkolás: A ház előtt.

Érdekességek a közelben: Lámpamúzeum Romtemplom Földi Telepítésű Magyar Légvédelem Fegyvernemi Múzeuma

Árak

Alapár: 
400 HUF
Diák, nyugdíjas
200 HUF
Kombinált jegy, felnőtt
1.000 HUF
Kombinált jegy, diák,nyugdíjas
600 HUF

Csoportos kedvezményekről érdeklődjön Irodánktól!

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda