BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Budapest >

Szikalkórház - Titkos Légókórház és Atombunker_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

Szikalkórház - Titkos Légókórház és Atombunker

Típusa:
Múzeum, Kiállítás, Galéria
Úticél:
Magyarország, Budapest
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Alapár:
3.600 HUF-tól
Leírás
Árak
Információk
Térkép

Szikalkórház - Titkos Légókórház és Atombunker

Tudja mi van a Budai Vár alatt?

Használja ki a lehetőséget és ismertesse meg diákjaival osztálykirándulás, városnézés, történelem vagy osztályfőnöki óra keretében történelmünk máig rejtett, de annál izgalmasabb szeletét.


A teljes 60 perces túrán az atombunkerré fejlesztett kórház minden részletét bejárhatják (2300 m2). A legendákkal átszőtt történelem szakavatott vezetőink segítségével percekké sűríti ezt az időutazást.
A bejárás során megtekinthetik a II. világháború alatt használt részeket. Budapest 1944-45-ös ostroma során több ezer sebesült szorult a Sziklakórházba és a várbarlangba. Ez volt az egyetlen végig működő kórház az ostrom során.


A hidegháború idején atombunkerré fejlesztették és „szigorúan titkos” minősítést kapott LOSK 0101/1 rejtjelszámon. Jelenleg bemutatja a kórház életét és polgári védelmi állandó kiállításnak ad helyt. A kiállítás csak tárlatvezetéssel látogatható, választható 60 perces túra, ami a teljes létesítményt bejárja (kórház és atombunker) és 35 perces II. világháborús kórház túra. Bejelentkezés 10 fő feletti csoportoknak az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen lehetséges, információ: 06 70/7 01 01 01 telefonszámon. Pedagógusoknak a belépés díjtalan!

Miért érdemes eljönni a Sziklakórházba?

  • - Nemzetközi szinten is párját ritkítja, hogy egy teljesen felszerelt katonai kórházat és bunkert bemutassanak a nagyközönségnek.
  • - Több mint 80 viaszfigura kelti életre a helységeket 1945 és 56 időszakában – megdöbbentő hitelességgel.
  • - Valós történelmi helyzetet életszerűen elevenítünk meg, mert az a koncepciónk, hogy az intenzív látványélmény emlékezetesebben vésődik be a gyermekekbe, mint a vitrinek és feliratok tömege.
  • - A tapasztalatok szerint minden korosztályt ér olyan benyomás, amely miatt érdemes megnéznie a Sziklakórházat. Van akinek „nosztalgia”, másoknak történelmi érdekesség, van akinek újdonság, vagy egyszerűen technikai kuriózum a 60-as évekből származó, máig működőképes rendszer.

Múzeumpedagógiai programok, kihelyezett tanórák:
1. Budapest  ostroma: Térképekkel és korabeli híradóbejátszásokkal színesített interaktív előadás a valóságos, ferdítetlen történésekről, emberi sorsokról.
2. Az 1956-os forradalom: A forradalmi események és hadműveletek áttekintése, jelentőségük és hatásuk.
3. A hidegháború - atomfenyegetés: A hely szellemének megfelelően a hidegháború és a szemben álló felek stratégiájának, a polgári védelem és az atombunkerek szerepe.
Egyéb interaktív programok: 1945, 1956 és a hidegháború időszakával kapcsolatos vetélkedők, "kincskereső" játékok, akadályversenyek, "atomcsapás" extrém program igény szerint 2-5 óra időtartamban. Árajánlat kérés: info@sziklakorhaz.hu. Bővebb információ: www.sziklakorhaz.hu

Árak

Alapár: 
3.600 HUF
Félárú kedvezményes*
1.800 HUF
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek)
7.200 HUF

Csoportos (min. 15 fő) kedvezményről érdeklődjön Irodánktól!

* Félárú kedvezményes belépésre jogosultak

• 6 – 25 éves korig Európai Uniós állampolgárok
• 6 – 25 éves korig nemzetközi diákigazolvánnyal
• 62-70 éves korig Európai Uniós állampolgárok

Látogatható/nyitvatartás

Egész évben hétfőnként is 10:00-20:00-ig nyitva!

További kérdés esetén:
Mobil: +36 70 469 9890, +3670 320 5265

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda