BELÉPÉS

BELÉPÉSTÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai PROGRAMOK > Magyarország > Budapest >

TIT Uránia Csillagvizsgáló_program_iskolaikirandulas.hu
Program neve:

TIT Uránia Csillagvizsgáló

Típusa:
Látnivalók
Úticél:
Magyarország, Budapest
Ajánlott életkorok:
mindenkinek
Leírás
Térkép

TIT Uránia Csillagvizsgáló

A fõváros szívében, a Gellérthegy oldalán található az Uránia Csillagvizsgáló, itt a csillagászat népszerûsítésével foglalkoznak. Ehhez a munkához elengedhetetlen egy távcsõ, amellyel derült estéken meg lehet mutatni az ég csodáit. Az Urániának távcsõ gyanánt egy igen szép, lassan 90 éves mûszer jutott, amely akár már mûemléknek is tekinthetõ. Ennek a teleszkópnak egyetlen párja van szerte a földkerekségen, mégpedig Rio de Janerioban található az "ikertestvér". Ez a távcsõ már rengeteg felejthetetlen élményt nyújtott, azt hiszem nem csak nekem, hanem mindenkinek, aki az elmúlt 3 emberöltõ alatt bármikor használta ezt a mûszert, becenevén a Heydét.

Megközelítés: A Csillagvizsgáló a Gellért-hegy északnyugati oldalában, a Hegyalja út mellett található. Megközelíthető a 8-as, 112-es, 78-as, és a 27-es autóbusszal. (Czakó illetve Sánc utcai megálló)

Érdekességek a közelben: Gellért-hegy Citadella Szabadaság-szobor Sziklatemplom Gellért fürdő

További kérdése esetén:
Mobil: +36 70 469 9890

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találja.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda