BELÉPÉS

BELÉPÉS


TÁMOGATÓ
PARTNEREINK


Budapesti
Fővárosi
Önkormányzat

Oktatási
és Kultúrális
Minisztérium

Iskolai UTAZÁSOK > Magyarország > Eger >

Eger - Szilvásvárad 2 napos

Eger - Szilvásvárad 2 napos

Típusa:
Utazás módja:
Úticélok:
Magyarország, Eger => Szilvásvárad
Utazás időtartama:
nap
Indulás helye:
Indulás ideje:
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Eger - Szilvásvárad 2 napos

Eger gazdag történelmi hagyományai, épített öröksége, messze földön híres borai, gyógy- és termálfürdői, rendezvényei megannyi élménylehetőséggel várják a vendégeket. Történelmi városként minden magyar számára egyet jelent a hősies helytállással, a kitartással, a hazaszeretettel. A látogatók szívesen sétálnak az egri várban, a belváros ódon utcáin, de akár kerékpárra pattanva vagy kisvonattal is ismerkedhetnek a várossal.

A Bükki Nemzeti Park területén gyalogos sétával, kerékpárral vagy a Szilvásváradi Erdei Vasúttal járható végig a Szalajka-völgy, megtekinthetők a pisztrángos tavak, az egyedülálló szépségű, természetes édesvízi mészkő képződmények, a lezúduló Fátyol-vízesés, a Szabadtéri Erdei Múzeum és még sok más látnivaló. Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek is.

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház
Kedves Látogató! Nagy szeretettel meghívlak Téged a Kopcsik Marcipániába. Gyere, nézz körül és higgy a szemednek. Amit látni fogsz, az mind-mind marcipánból készült. A csoda megalkotója Lajos Kopcsik Guiness-rekorder és Oscar-díjas mestercukrász. Az Evat Rt. otthont teremtett az elkészült remekműveknek és megnyitotta a kiállítás kapuit a nagyközönség előtt. Állj meg Te is most egy pillanatra és engedd, hogy magával ragadjon a látvány. Hajts fejet a fantázia és a kézügyesség eme nagysága előtt, amely itt fogad. Kellemes ámuldozást kívánunk!
Belépő: részvételi díj tartalmazza   HÉTFŐN IS NYITVA

Egri vár
A vár a 16. században három részre szakadt Magyarország végvárrendszerének fontos eleme. Történetének leghíresebb epizódja az 1552-es év, amikor a Dobó István által vezetett várvédők sikerrel verték vissza a sokszoros túlerőben lévő török sereg ostromát. Az irodalomban is megörökített győzelem a magyar nemzeti emlékezet és hőskultusz fontos eseménye.
Belépő: részvételi díj tartalmazza   HÉTFŐN IS NYITVA

Fazola-kapu
A megyeháza legfőbb ékessége, egyben a magyarországi kovácsoltvas-művesség kiemelkedően gazdag, igényes és egyben reprezentatív darabja a főkapu fölötti félköríves vasrács, a Hit, Remény és Szeretet allegorikus alakjaival, valamint a kovácsoltvas kapuk.
Program tartalmazza!

Líceum
Az épület rokokó, barokk és copf díszítésekkel ellátott. Könyvtárában freskók tekinthetőek meg 1778-ból, amelyek Kracker alkotásai. A kápolnájában található mennyezeti freskót 1792-ben Maulbertsch készítette.
Program tartalmazza!

 

Kiegészítő információk
Az utazásról:

autóbusszal

A szállásról:

PARK HOTEL TÁLTOS - ÜDÜLŐHÁZAK - FELSŐTÁRKÁNY 

A palóc település a festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között, a Bükk hegység kapujában, Heves megye északkeleti határán, Egertől 6 km-re fekszik.
Hegyvidéki szállodakomplexum egy csodálatosan gondozott 3,5 hektáros parkban terül el, ahol különböző kategóriájú szálláshelyekkel (szálloda, üdülőház, turistaszállás) várják a kedves vendégeket.

1 db 2 ágyas üdülőházi szoba

    14 db 3 ágyas üdülőházi szoba

    1 db 5 ágyas üdülőházi szoba

    1 db 6 ágyas üdülőházi szoba

Ellátás a szálláson:

Félpanziós ellátás önkiszolgálós menürendszerben

Az idegenforgalmi adót a szállásdíj nem tartalmazza, mértéke 300.-Ft/fő/1éj.  (helyszínen fizetendő!)

Térítésmentes szolgáltatás: sportpályáink és a hozzá tartozó sporteszközök korlátlan használata ( kézilabda-, kosárlabda-, tollaslabda-, tenisz- és futópálya ), tábortűz ( figyelembe véve az időjárási viszonylatokat) ill. vezeték nélküli internet használat a recepció előterében

Térítéses szolgáltatás:szauna, jakuzzi, biliárd, csocsó, túravezetés, programszervezés (pl. korongozás, vesszőfonás stb.) és újonnan épült, nyitott külső medence használat


A fizetendő tételek megjelenítéséhez kérjük válasszon az indulási időpontok és helyszínek közül!

Program

Program:

1. nap kora reggeli indulás. Folyamatos utazás Egerbe. Ajánlott séta a városban. Egri Vár és Marcipánium meglátogatása. Szállás elfoglalása, vacsora!

 

2. nap: reggelit követően indulás Szilvásváradra. Útközben megnézzük kívülről a Magyarország egyetlen épen megmaradt román stílusú ciszterci apátsági templomát, mely a Bükk legjellegzetesebb hegycsúcsa, a Bél-kő sziklái alatt áll, az ott fakadó forrás (Háromkút) mellett. A templom nemzetközi szinten is elismert kultúrtörténeti műemlék, építészeti szempontból egyedülálló a késő román és gótikus stíluselemeket is ötvöző épület.

Szilvásvárad - szabadidő. Kisvonatozási lehetőség a Fátyol-vízeséshez.

Ebéd.

Délután hazaindulás, esti megérkezés.

© copyright 2008 Millennium
Budapest Programiroda